Annons

Kungsbackaborna mest generösa i hela Halland

42 309 kronor, som räckt till 2 115 nya träd i Afrika. Det blev resultatet när kungsbackaborna valde att trycka på biståndsknappen i samband med att de pantade flaskor på Coop under 2019.

Jobb & Pengar | 21 Maj 2020 07:02

Pengarna från Coops biståndsknapp går till trädplantering i Afrika.

FOTO: Marcus Lundstedt

Det visar en färsk kartläggning som gjorts av Vi-skogen.

Mest givmilda i länet

Enligt den har kungsbackaborna under 2019 skänkt 2,32 kronor per varje pantförtjänst på 100 kronor eller mer. Resultatet är något sämre än fjolåret. Men det gör ändå kungsbackaborna till de mest givmilda i länet.

Totalt har landets pantare samlat in närmare 100 miljoner kronor sedan biståndsknappen på butikernas pantmaskiner introducerades 2004.

Pant, panta, biståndsknappen, Daniel Otuma med sonen James_Foto Elin Larsson (1)
Daniel Otuma med sonen James. FOTO: Elin Larsson

”Varje krona gör nytta”

Pengarna går till trädplantering i Afrika. En biståndsinsats som både ger utsatta bönder i Afrika en extra inkomst och förbättrar miljön genom att skydda jorden mot klimatförändringar som torka, skyfall och jorderosion.

– Att totalt nästan 100 miljoner kronor skänkts av Coops pantare till Vi-skogen är fantastiskt och betyder mat på bordet och möjligheten att lyfta sig ur fattigdom för väldigt många människor. Dessutom gör det skillnad för klimatet. Varje krona gör nytta, och varje gång du som pantare trycker på biståndknappen bidrar du till en bättre tillvaro för den som har det extra svårt. Stort tack för det, säger Charlotta Szczepanowski, chef hållbarhet och kvalitet Coop Sverige.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...

Ytterligare två begärs häktade för grovt narkotikabrott

Nyheter Tidigare idag häktades två kungsbackabor för grovt narkotikabrott. Nu har ytterligare två personer bosatta i Kungsbacka begärts ...
Annons