Annons

Kungsbacka sämst i länet på nyktra ungdomsaktiviteter

Kungsbacka rankats som sämst i länet när det gäller att erbjuda nyktra och kostnadsfria aktiviteter för unga, enligt undersökning.
Nyheter | 15 November 2018 10:41

Hallands län är näst bäst i Sverige på att ge ungdomar tillgång till ett bra uteliv. Kungsbacka har dock rankats som sämst i länet när det gäller att erbjuda nyktra och kostnadsfria aktiviteter för unga. Detta visar en undersökning utförd av Ungdomens Nykterhetsförbund där 199 kommuner i landet har fått frågor om bland annat ungas inflytande i kommunerna, deras tillgång på kostnadsfria nyktra aktivitetersamtvilka insatser som sätts in under högtider med hög alkoholkonsumtionoch sedan betygsatts. Kungsbackas betyg har sjunkit från 3,6 till 3,5, men allra lägsta betyg har dock Hylte kommun fått med betyget 3,1. I förra årets undersökning hamnade Hallands län på Sveriges femte plats så länet har alltså klättrat tre placeringar i år, till en andra plats.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Ber om hjälp att kartlägga ekoxen i Kungsbacka

Nyheter Med sina stora betar och förmåga att växa sig upp till nio centimeter lång är ekoxen ...

Har du sett Chilienne?

Krönikor Eftersom pappa drabbas av akut pollenallergi av bara tanken på att mamma ska sätta upp blommiga gardiner tror jag ...
Annons