På Löftadalens folkhögskola i Åsa får deltagarna utveckla sina konstnärliga färdigheter. Under året kommer Norra Halland att presentera alster av deltagarna på bild- och konstlinjen, keramiklinjen och kreativ textil. Den här gången är det Julia Sandberg som visar upp sin konst.
Namn: Julia Sandberg
Ålder: 47
Född: 1977 i Frövi
Bor: Helsingborg
Därför sökte jag till Löftadalens folkhögskola: För att det var en distanskurs i textil. Vilket gör att jag kan kombinera studierna med mitt jobb. Och att jag är intresserad av att lära mig mer om textila tekniker.
Tekniker jag helst jobbar med: Jag är en allkonstnär så för mig blir det att idén av det jag vill göra leder mig till tekniken.
Så gör jag för att komma igång med mitt skapande: Jag har varit kreativ sedan jag var liten, men har under flera år tappat bort det kreativa skapandet. Jag läste kursen Boosta din kreativitet på Malmö Folkhögskola och det väckte lusten att skapa igen. Och nu läser jag Textilt Återbruk.
För att komma igång med skapandet i vardagen så handlar det för mig att tro på min idé, börja göra och lita på processen. Resultatet får andra bedöma sen.
En konstnär jag beundrar: Yayoi Kusama
En ny inspirationskälla/konstnär jag fått sedan jag började på utbildningen: Lotta Külhorn
Mitt favoritmuseum/galleri: Teckningsmuseet i Laholm och Landskrona museum. Två lite mindre museer som har gratis inträde och som ger en möjlighet till alla att upptäcka konst.
Mina visioner och framtidsdrömmar efter utbildningen: Att fortsätta skapa och utveckla mitt skapande. För mig finns det just nu en stor lust att lära mig saker och genom lärandet öppnar det upp nya dörrar för skapandet.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.