KULTUR & NÖJE 2022-06-29 KL. 13:06

Teaterläger avslutades med föreställning

Av Anton Lorentzson

Medborgarskolan anordnade ett teaterläger för barn mellan 9-12 år i fyra dagar. 15 barn deltog på lägret och på torsdagen avslutades lägret med visning av föreställningen "Båtens hemlighet".

Teaterläger avslutades med föreställning
15 barn och två ledare deltog på teaterlägret, som avslutades med visning av föreställningen "Båtens hemlighet". Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

15 barn och två ledare, Amanda Holm och Emma Pollack, har under fyra dagar haft ett teaterläger i Medborgarskolans regi.

– Vi anordnar lägret för att vi tycker det är viktigt med teater. Det är en plats där man kan få vara sig själv helt och hållet, få vara fri och leka. Det finns inga rätt och fel och allt är välkommet. Det är ett väldigt bra sätt att hitta nya vänner, vilket har varit ett stort fokus för oss, säger Amanda Holm.

Dagarna har börjat med en pratstund och sedan har gruppen gjort olika övningar. En dag var det fokus på samarbete, en annan dag stod karaktären i centrum. En hel del fri lek har det också blivit. I slutet av dagarna har de gått igenom vad de gjort och barnen har fått skriva lappar om vad de har lärt sig. Lapparna sattes sedan upp på ett pappersträd som en påminnelse.

– Jag tror de har lärt sig mycket. Mycket mer än vad de själva tror kanske. Lägret har varit jätteroligt och lite av en fristad. Det är ju fantastiskt att få komma hemifrån, testa på något nytt och träffa nya vänner. Teater är väldigt bra när det kommer till kommunikation, man ser andra och sig själv, säger Amanda Holm.

Under torsdagen avslutades lägret med föreställningen "Båtens hemlighet".

– Vi har skapat en mall med ljud och en berättelse. Sen har barnen fått göra olika scener själva, men med ett mål, berättar Amanda Holm.

Tre av barnen var Hilda Näsström, Siri Ljungblom och Moa Kuylenstierna. Alla tre har haft väldigt roligt under lägret, lärt sig mycket och träffat många nya kompisar.

Vad är roligast med teater?
Hilda: Att få hitta på saker och spela andra människor.
Siri: Att man får vara andra karaktärer.
Moa: När man får uppträda och när man kör igenom hela pjäsen utan att någon säger stopp.

Ingen av dem är nervösa inför föreställningen och de tror att det kommer gå väldigt bra. Det gör det också och när föreställningen är slut får skådespelarna jubel och applåder av publiken. Teaterlägret är slut, men många nya kompisband har knutits under de fyra dagarna.


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.