KULTUR & NÖJE 2022-08-12 KL. 18:00

Succésommar - nu väntar turné i landet för Claes

Av Ronny Karlsson

turné i landet för Claes
Det blev en stor publiksuccé med cirka 9000 besökare under sommaren. Nu är det klart att det även blir en Sverigeturné under nästa år för Claes Malmberg och Hundraåringen.

Succésommar - nu väntar turné i landet för Claes
Claes Malmberg är nöjd med det mesta efter sina föreställningar vid Tjolöholms slott. Arkivbild: Johanna Simonsson.

TV-klipp och nyheter

Föreställningen vid Tjolöholms slott har hyllats av många och Claes Malmberg säger sig vara mycket nöjd med sommaren.
– Sett till föreställningarna, pjäsen och publiken har det varit rena glädjeresan, säger han.
Han säger att cirka 9000 personer sett föreställningarna av Hundraåringen, där Claes Malmberg varit ensam på scenen i tolkningen av den populära historien om hur en hundraårig man smiter ut från hemmet och hamnar i olika äventyr.
– Niklas Holtne började ju skriva pjäsen för ett år sedan och det har varit en hel del jobb. Det publiken ser är en ganska liten del av det hela. Men man måste säga att det blivit en fantastisk succé.
Enmansföreställningen på cirka 90 minuter var förstås en utmaning för Malmberg, men han känner att han har levererat bra föreställningar och vill lyfta fram regissörens Niklas Holtnes jobb i bakgrunden.
Samtidigt hade han gärna sett ett ännu större engagemang från kommunen när det gäller arbetet runt sommarens höjdpunkt vid Tjolöholms slott.
– Tittar man på Falkenberg till exempel, så har de Vallarna som de gör till en turistattraktion. Där skulle man kunna göra mer, säger Malmberg.
Med det sagt vill han komma tillbaka till att han på många sätt haft en fin sommar i Kungsbacka. Premiären genomfördes 30 juni och sedan har det varit fyra föreställningar varje helg för Malmberg.
– Jag har försökt tillföra det jag kan till pjäsen. Vi hade höga krav på oss men jag tycker att vi levde upp till det, säger Malmberg.
Det är dessutom klart att det blir en Sverigeturné för Malmberg med pjäsen under nästa år. 18 föreställningar är inplanerade runt om i landet. Som det ser ut nu inleds den turnén efter sommaren nästa år, och då blir det besök i de flesta större städer i landet.TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.