KULTUR & NÖJE 2023-04-01 KL. 08:00

Restaurang vill ordna festivaler med mat och vin

Av Johanna Simonsson

Mindre festivaler och events vill Cosa Table arrangera på restaurangens innergård.
– Det kan bli ett härligt och fint tillskott till Kungsbacka. Det är kul om det händer mer saker i innerstaden och centrum, säger Johan Bergman, ägare Cosa Table.

Restaurang vill ordna festivaler med mat och vin
Johan Bergman, ägare av Cosa Table, vill annordna mindre festivaler på innergården. Foto: Johanna Simonsson

TV-klipp och nyheter

Redan idag har Cosa Table en mindre uteservering med plats för ungefär 30 personer. Det Johan Bergman hoppas på är att vid några tillfällen per år kunna använda större delen av innergården bakom restaurangen, där det får plats ungefär 250 personer.

– Planen är att ha mat- och vinfestivaler i en härlig inbjudande miljö. Jag vill att det ska vara en avslappnad form med festlig känsla och innergårdar är väldigt härliga. Vi kanske grillar eller har livemusik. Det kommer bli ett annorlunda koncept än restaurangen.

Genom eventen hoppas Johan Bergman att gäster ska få möta restaurangens leverantörer och att fler ska upptäcka deras verksamhet.

– Jag ser gärna att leverantörerna ska vara här och berätta om produkter så besökare får med sig kunskap och får möjlighet att upptäcka nya viner och smaker.


Främst är planerna att eventen ska ske i maj till september men även december månad är på tapeten. Foto: Johanna Simonsson
Sommar

Tanken är att eventen främst ska ske mellan första maj och sista september.

– Vi hade tre års kalas där ute i december 2021. Det var jättelyckat. Kan de gå bra i december när det var kallt och regnigt så borde det funka vid bättre väder också.

Johan Bergman vill även ha möjlighet att använda innergården i december för att eventuellt kunna ha en julmarknad. Som mest satsar han på att ha event sex gånger per år.

– Det beror lite på hur mycket det är att fixa och hur det mottas.

För Johan Bergman är det viktigt att innerstaden är levande.

– Händer det saker går människor ut. Det handlar om att föda nya intressen och aktiviteter. Det händer redan mycket, men kan hända ännu mer.

Johan Bergman har skickat in en ansökan om att utvidga deras befintliga alkoholtillstånd och inväntar nu svar från kommunen.På innergården räknar Johan Bergman med att de kan ta emot omkring 250 gäster. Foto: Johanna SimonssonTV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.