KULTUR & NÖJE 2023-02-01 KL. 20:00

"Lasse i gatan" rundas av på scenen i Kungsbacka

Av Julia Sandstén Vikberg

Efter att ha turnerat med ”Lasse i gatan” runt om i Västsverige kommer bröderna John och Victor Dohlsten tillbaka till Kungsbacka teater med en avslutande föreställning.
– Lasse är ju Kungsbackasonen, säger John Dohlsten.


Victor och John Dohlsten sätter upp "Lasse i gatan" på Kungsbacka teater i vår igen. Arkivfoto: Ronny Karlsson

TV-klipp och nyheter

Föreställningen, som baseras på Onsalafödde Lars Gathenhielm, hade premiär i februari 2022. Sedan dess har bröderna varit på turné med ”Lasse i Gatan” till Göteborg, Jönköping och flera andra orter runt om i Västsverige. Enligt John Dohlsten har föreställningarna fått bra mottagande.
– Vår publik som känner oss vet att vi gör historiska föreställningar, att vi är noga med researchen, att man får skratta lite och gråta. Vår publik tar emot de flesta historier bra, säger John Dohlsten.

Föreställningen gick upp på Kungsbacka teater i våras och när turnén nu avrundas ville bröderna komma tillbaka till Kungsbacka igen. Den 11 mars kommer föreställningen gå upp på teaterscenen igen.
– Vi har jobbat och levt med Lasse i gatan så länge nu, så det känns bra att komma tillbaka till Kungsbacka och göra föreställningen igen. Lasse är ju Kungsbackasonen. Den bästa föreställningen var den i Kungsbacka, på hans hemmaplan. Det blev en magisk stämning, säger John Dohlsten.

Innan den riktiga premiären ifjol hade föreställningen smygpremiär på Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala. Nu kommer bröderna även att återvända till båtmuséet där de sätter upp en föreställning i slutet av februari för medlemmar i kulturföreningen Vingen.


TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.