07 September 2019 10:57 | Stefan Pettersson

Nytt jobb, nya möjligheter. Det har varit en omvälvande vecka för min del. I fredags gick flyttlasset från Motala i Östergötland till Kungsbacka. Helgen ägnades mest åt att komma i ordning i lägenheten. I söndags eftermiddag var det dags att vinka av familjen som tog tåget från Göteborg. Det var en konstig känsla. Kvar stod jag på perrongen och kände mig frånåkt. 

På vägen tillbaka till Kungsbacka började tankarna snurra och i ärlighetens namn slog mig tanken om jag verkligen tagit rätt beslut. Nytt jobb, 30 mil från familj och vänner och noll kompisar i Kungsbacka. Ett ganska stort kliv i mitt liv, måste jag säga. Det blev en natt med lite orolig sömn för att sedan ta cykeln till mitt nya jobb på Norra Halland. Jag har varit på besök vid två tidigare tillfällen och det kändes spontant som en bra arbetsplats. Och veckans upplevelser har inte ändrat på den uppfattningen. I stället har tvivlen skingrats, det här kommer att bli kanonbra! Även om familj och vänner är långt bort. Jag har ju trots allt inte flyttat till en annan planet…

Vem är då jag? Jo med start i måndags så är jag ny vd och ansvarig utgivare för Norra Halland. Ett spännande och hedrande uppdrag. Jag älskar lokaljournalistik och hade för ett antal år sedan en liknande roll på lokaltidningen i Motala och Vadstena. De senaste två åren har jag jobbat med två digitala sajter i Östergötland. Men nu är det Kungsbacka som gäller och jag ser fram emot att utveckla Norra Halland vidare.

Till att börja med kommer jag att veckopendla mellan Kungsbacka och Motala, men framåt nästa sommar är tanken att familjen ska hitta en ny plats att bo på i Kungsbacka-trakten. Men var och hur? Ja det har blivit ganska många timmar framför datorn för att titta på bostadsobjekt och hur prisbilden ser ut. Det sistnämnda är ingen superkul läsning jämfört med vad jag är van vid. Ett jämförbart objekt i Motala ligger nog 30-40 procent lägre i pris. 

Vi får se vad det landar i och det är ingen brådska, men det är ett stort beslut att ta. I veckan fick jag en guidning i kommunens östra och södra delar av vår styrelseordförande och redan då dök en del tankar upp om tänkbara platser att bo på. Det får väl växa fram och plötsligt dyker säkert något intressant upp. Först finns det annat ta tag i och lära sig.

Ha det bra.