KRÖNIKOR 2024-10-18 KL. 15:00

Krönika: Trafikrekord med dubbla känslor

Av Stefan Pettersson

Krönika: Trafikrekord med dubbla känslor
Stefan Pettersson.

TV-klipp och nyheter

De senaste veckorna har präglats av elände och dystra rubriker. Att det är skjutningar i Kungsbacka är tyvärr ingen sensation – det förekommer mer eller mindre i varje ort nu för tiden. Men det blir en extra otäck känsla när det sker i Kungsmässan, mitt bland shoppingsugna. Och vad som gått så fel i vårt samhälle så att skjutningar nästan blir vardagsmat är inte jag rätt person att reda ut – men det är en helt galen utveckling. Vart är vi på väg?

Och mitt i alla dystra händelser så slår vi rekord efter rekord. Vår sajt har stundtals haft så hårt tryck att den inte orkat med att ge alla vetgiriga mer information. Men kan vi fira att vi slagit nya rekord? Ja det tycker jag. Vår uppgift är att skildra vad som händer i Kungsbacka kommun, hur hemskt det än är. Det hade varit roligare att slå rekord tack vare positiva nyheter, men om jag vänder på det så är det en rejäl fjäder i hatten att läsarna går till Norra Hallands sajt när något stort händer. Och att utländsk media plus de stora sajterna i vårt land hänvisar till Norra Halland med länkar är självklart ett tecken på att vi gör något bra. Vi får helt enkelt tacka för förtroendet – 353 243 sidvisningar är en enorm siffra för Norra Halland på en vecka.

Och för att fortsätta med lite siffror, i veckan kom räckviddssiffror från Orvestos rikstäckande undersökning gällande tidningar. Det är minst sagt trevlig läsning. Norra Hallands räckvidd ökar kraftigt, till 31 000. Det är glädjande och en viktig siffra, framför allt ut mot våra annonskunder. Och extra kul att även tidningens siffror pekar åt rätt håll.

Avslutningsvis kanske det mest positiva, gensvaret på vår teckningstävling. Nio skolor har lämnat in cirka 300 teckningar på temat: skapa Norra Hallands förstasida. Det är ingen överdrift att det kommit in massor av idérika förstasidor. Fantastiskt kul. Den framröstade vinnaren presenteras om en vecka. Dessutom är det många klasser som deltagit i Tidningsveckan och jobbat med Norra Halland, så tidningen är en ”snackis” även i de yngre åldrarna.

Ha en trevlig helg och vill ni prata med mig, besök då Kulturhuset Fyren på tisdag klockan 10-13 när Norra Halland är på plats under Demokratidagarna.

Stefan Pettersson, chefredaktör



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.