KRÖNIKOR 2023-09-28 KL. 16:00

Krönika: Rätt ska vara rätt

Av Annika Lundby

Krönika: Rätt ska vara rätt
"Då jag alltid har ett måttband med mig i handväskan, för det måste man ha, började jag mäta golvytan," skriver krönikören Annika Lundby. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Inför min krönika denna gång hade jag inget självklart uppslag att skriva om och satt och beklagade mig inför mina kollegor i fikarummet. Då tyckte någon att jag skulle berätta om ett av mina hotellbesök tidigare under året. ”Lite pinsamt att skriva om”, var min kommentar. ”Vad ska ni som läser detta tro om mig?”. Men varför inte, den historien kan jag bjuda på.

Min sambo, vår dotter och jag gillar att åka på spa och när sambon i februari fyllde år bokade vi som vanligt ett spa-paket med övernattning och mat. Då vi varit på detta ställe en gång tidigare visste vi att spat var superbra och maten helt fantastiskt god men rummet höll inte samma standard.

Så denna gången skulle vi slå på stort och istället för ett vanligt rum bokade vi ett stort familjerum där det i beskrivningen stod att det var ett mycket stort rum med plats för den stora familjen och kvadratmeterna det stod att rummet hade kändes rymligt och bra. Men när vi kom fram och hade checkat in och fått vår nyckel och öppnade dörren till det som skulle vara ett riktigt stort rum blev vi ganska besvikna. Rummet stämde inte alls överens med bilderna och det luftiga rummet kändes inte alls luftigt. Däremot om man har lätt för att trilla ur sängen hade det varit exemplariskt då sängen var nästan kloss intill väggen på båda sidor och toaletten höll vad jag skulle kalla enkel engelsk standard.

Då jag alltid har ett måttband med mig i handväskan, för det måste man ha, började jag mäta golv-ytan. Som tur var, var rummet inte så stort så jag behövde inte krypa runt så länge och mäta. Därefter räknade jag ut hur många kvadrat vårt rum var på och det höll inte alls de kvadrat som det stora familjerummet hade enligt beskrivningen på hemsidan.

Då var det bara att prata med personalen i receptionen som väldigt vänligt framhöll att detta var det stora familjerummet. Jag tycker det är jobbigt att klaga men kände mig tvungen att påpeka att de inte kan skriva att rummen är större än de är. Personen bakom disken bara log och jag tänkte att det här sjunker nog inte in, att jag talar för döva öron. Men när vi gick in och kollade deras hemsida någon vecka senare var kvadratmeterna borttagna ur rumsbeskrivningarna. Rätt ska vara rätt, det är en principsak.
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.