KRÖNIKOR 2022-11-11 KL. 13:15

Krönika: Ett shoppingbesök som jag inte räknat med

Av Stefan Pettersson, chefredaktör

Krönika: Ett shoppingbesök som jag inte räknat med

TV-klipp och nyheter

Shopping – det är inte min grej. Om vi exempelvis går runt i Kungsmässan så är det ganska vanligt att jag stannar utanför butiken när övriga går in och tittar. Visst köper även jag prylar och kläder, men det är främst när behovet uppstår. Att fönstershoppa eller leta efter ett ”kanske-köp” inne i en butik är inte min grej, då står jag hellre över.

Då är steget ganska långt till att kliva in genom dörren och shoppa i Ullared. Och eftersom att jag i princip under hela mitt liv bott i Motala, uppe i Östergötland, så har jag aldrig kommit på tanken att åka drygt 25 mil för att handla. Min fru däremot har varit där då och då. Och vid något tillfälle så kastade jag ur mig att om vi någon gång bor i närheten av Ullared så kan jag åka dit, inte annars. Eftersom att vi inte hade några planer på att flytta så kändes det ganska lugnt att lova det.

Men så för några år sedan så bar flyttlasset iväg till Kungsbacka och det dröjde inte så länge innan frun påminde om vad jag lovat. Om 7-8 mil är nära när det gäller att åka och handla kan det nog råda delade meningar om, men enligt frun så är det nära. I våras klarade jag mig undan Ullared då dottern med familj kom på besök och jag i stället var hemma med barnbarnet, men för några veckor sedan var det kört.

Jag hade dock ett krav för att följa med till Ullared, att vi skulle åka när det är lite glest bland besökarna. Så vid 6-tiden en söndagsmorgon för några veckor sedan bar det iväg. Vi var på plats strax före 7 och var bland de första in i butiken. Dagen innan hade jag dessutom uppmärksammat att Formel 1-tävlingen i Japan skulle starta klockan 7 på morgonen, så planen var klar. Slå på wifi så fort som möjligt och hitta en sittplats för att se på motortävling. Men det blev bara några varv, för sedan satte regnet stopp för tävlingen (som visserligen startade igen några timmar senare, men det hjälpte inte mig).

Med andra ord sprack den planen rejält så det var bara att gilla läget och shoppa loss. Men den befarade anstormningen av besökare uteblev. Visst fylldes det på efter några timmar, men inte i den takt jag räknade med. Men när vi var på väg tillbaka till bilen så var det som ett lämmeltåg till butiken. Tur att jag slapp den upplevelsen. Och jag kan lova att jag fick en och annan avundsvärd blick när vi styrde den överfulla vagnen mot bilen.

Var det då sista gången jag besökte Ullared? Nej jag tror inte det. Visserligen lär det dröja ett tag, men åker vi bara på en tid då det är lagom med besökare så kan jag hänga med igen. Men det får gärna vara någon sport att titta på när jag knallar runt bland hyllorna…

Ha en trevlig helg.


TV-klipp och nyheter

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka
NYHETER 2023-12-03 KL. 18:23
Premium

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka

"Man får både vinter- och julkänsla"

Gymnastik är en fantastisk lagidrott
SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Premium

Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Stilenlig parad i vinterkyla
KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 16:40
Premium

Stilenlig parad i vinterkyla

Nytt försök med kritiserad belysning
NYHETER 2023-12-02 KL. 08:30
Premium

Nytt försök med kritiserad belysning

Grannar runt fotbollsplanen upprörda

FBK räddade poäng i sista sekunden
BANDY 2023-12-01 KL. 22:02
Premium

FBK räddade poäng i sista sekunden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 21:16
Säröryttaren segrade på Friends arena
NYHETER 2023-12-03 KL. 15:00
Veckans rosor
Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.