KRÖNIKOR 2023-12-01 KL. 14:00

Krönika: Dags bygga upp julstämningen

Av Stefan Pettersson

Krönika: Dags bygga upp julstämningen

TV-klipp och nyheter

Äntligen lite snö. Tyvärr medförde den en del trafiksvårigheter, men för min del är snön välkommen. Det blir ljusare och lite mer ombonat. Och den ser dessutom ut att få vara kvar ett tag. Det gillar jag.

Och det är perfekt med snö inför julmarknaden på torget. För på söndag är det dags för marknaden på Kungsbacka torg.

”Vi ska få en härlig och trevlig julmarknad. I år utvecklar vi julmarknaden ytterligare och expanderar på Brända tomten”, sa Jessica Blume, Kungsbacka kommun, i ett NH-reportage i förra veckan.

Och vädermässigt verkar det bli en fullträff. Återstår att se hur lyckat det blir – jag hoppas på succé.

Bakom arrangemanget står Kungsbacka kommun, Svenska kyrkan, Innerstadsföreningen, Norra Halland, näringslivet och flera föreningar.

Ett mycket uppskattat inslag är Norra Hallands egen tomte (nej det är inte jag). Barnen kan lämna önskelistor och några kommer att få sina önskningar uppfyllda och vara med i tidningen.

När ni är i stadskärnan på julmarknaden tycker jag också att ni ska passa på att kolla lite extra i skyltfönstren i centrum. Det pågår nämligen en tävling. Föreningen Kungsbacka Innerstad ska utse bästa julskyltningen och första pris är 10 000 kronor. 20 olika företagare deltar och jag kan utlova idérika kreationer.

En jury, där bland annat undertecknad ingår, kommer att bedöma skyltningarna, med start första advent. Kreativitet, originalitet och julstämning ska bedömas och vinnaren presenteras den 14 december.

Titta gärna även in i NH-skyltfönstren. Vi är inte med i tävlingen, men det finns ändå ett och annat intressant att kolla på. Bland annat en hel del av nostalgikaraktär.

Avslutningsvis vill jag påminna er om att skaffa vårt digitala Mervärdeshäfte. På två veckor har redan drygt 1 000 prenumeranter valt det digitala häftet. Det finns många fördelar med det digitala häftet och det kommer också att vara en hel del tillfälliga kampanjer som enbart går att nyttja via det digitala Mervärdeshäftet. Så häng på. Vill du också ha det digitala häftet? Mejla namn, adress och gärna mobil- plus abonnentnummer till prenumeration@norrahalland.se, så löser vi resten.

Ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktörTV-klipp och nyheter

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.