KRÖNIKOR 2024-06-12 KL. 15:00

Krönika: Behåll skjortan på, Lukas!

Av Robin Fahlström

Krönika: Behåll skjortan på, Lukas!

TV-klipp och nyheter

Jag tänker kalla dig Lukas, för det är förmodligen vad du heter.

Du tog studenten i veckan, grattis förresten! Bra jobbat! Efter ett drygt decennium ska du äntligen få lämna skolbänken bakom dig. Och vad som väntar på andra sidan det svenska skolsystemet kommer du snart bli varse.

Jag minns när jag själv tog studenten. Då tänkte jag att det var den bästa dagen i mitt liv – och med lite distans kan jag konstatera att det nog stämde. Än i dag tar den sig förmodligen in på topp tio-listan.

Det trots att temperaturer av nordafrikanska mått lagt sig över Göteborg denna junidag. Som jag berättade i min senaste krönika är vädret inte alltid min bästa vän, och i det här fallet var det egentligen läge att kapitulera.

Men både kavaj och skjorta förblev på min kropp under champagnefrukost, utspring – och inte minst flakfärden. Precis då solen stod i zenit hoppade och dansade vi längs med stadens gator. Inte en droppe alkoholfri dryck hade vi fått i oss.

Var vi varma? På gränsen till uttorkade. Men, Lukas, vi kämpade på.

I Kungsbacka har det den här veckan varit relativt svalt. Maj månads värmebölja har satt klorna i andra delar av världen, men solskenet lämnades kvar. Perfekt studentväder – så vad har du för ursäkt, Lukas?

Varför ska jag behöva se din bonnbränna i all sin prakt på min lunchrast? Varför ska dina skolkamrater på ett trångt flak behöva utstå direkt kontakt med din fuktiga överkropp, glänsande av svett och champagnestänk?

Förstår du inte att jag blev illa till mods när dina bara bröstvårtor spände blicken i mig? Att till tonerna av Hooja och Fröken Snusk äta min sorgliga smörgås blev svårare än någonsin.

Och försök inte Lukas. Det här handlar inte om någon bodyshaming. Det handlar om att i stadsmiljö behåller vi kläderna på, om det så är 40 grader ute. Och som sagt, nu var det ju inte ens varmt!

Jag skulle inte råda någon att hantera sin studentdag så som jag gjorde. Ta av kavajen om det är varmt. Drick vatten. Men, Lukas, nästa gång du tar studenten: Behåll skjortan på!

Foto: Anton Lorentzson



Centimeter från att sänka proffsen och ta SM-guldet
SPORT 2024-09-07 KL. 19:02
Premium

Centimeter från att sänka proffsen och ta SM-guldet

"Just nu är det en silverbesvikelse"

TV-klipp och nyheter

Oron - två års väntan på el till laddstolpar
NYHETER 2024-09-07 KL. 09:30
Premium

Oron - två års väntan på el till laddstolpar

Elbolagen kan inte garantera kapaciteten

Man påkörd av a-traktor
NYHETER 2024-09-07 KL. 09:24
Premium

Man påkörd av a-traktor

Anna vill höja intresset för AI
NYHETER 2024-09-06 KL. 15:00
Premium

Anna vill höja intresset för AI

Rekordvädret - så varmt blev det
NYHETER 2024-09-06 KL. 14:00
Premium

Rekordvädret - så varmt blev det

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-09-07 KL. 15:00
Uppskattad marknad i Fjärås
Premium | FOTBOLL 2024-09-07 KL. 10:18
Mardrömssviten fick ett slut
Premium | NYHETER 2024-09-07 KL. 09:24
Man påkörd av a-traktor

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.