Om jag vore rektor skulle jag uppskatta om chefredaktören på lokaltidningen hörde av sig och erbjöd elever fri entré till en politikerdebatt.
Om jag mot förmodan skulle tycka att det är en dålig idé så skulle jag i varje fall tacka för mejlet.
Men så funkar det tyvärr inte i Kungsbacka.
För drygt tre veckor sedan mejlade jag ut om just politikerdebatten till rektorer på Elof Lindälv och Aranäs. Efter en veckas tystnad var jag tvungen att dubbelkolla så att mejlen verkligen gått iväg. Jodå, det var skickat.
För säkerhets skull skickade jag samma mejl igen och tog även med biträdande rektorer. Jag kan ha missat någon mejladress, men mejl till drygt tio personer gav hyfsat usel utdelning… Två automatsvar är allt! Om sjukskrivning respektive ledighet. Rätt mager skörd.
Jag hoppas och tror att demokratifrågor står högt på agendan i skolan. Och då måste väl fri entré till en lokal politikerdebatt vara en perfekt ingång? Om sedan eleverna vill gå på debatten är en helt annan sak, men eleverna hade i varje fall fått info om att det var gratis. Och det kan väl knappast ses som kontroversiellt att vidarebefordra sådan information. Eller?
Nu hade några elever uppmärksammat annonserna i Norra Halland och anmält sitt intresse, men det är knappast någon hemlighet att NH som övriga tidningar har ganska hög snittålder på läsarna. Så då hoppades jag på lite dragkraft från chefsledet inom skolan, men det blev inget av med det.
Vi får hoppas att någon inom skolvärlden vaknar till och gör en anteckning i kalendern. Nästa höst blir det nämligen en ny politikerdebatt, för tredje året i rad. Och Norra Halland tänker bjuda på entrén för ungdomar även den gången.
Ha det bra.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.