KRÖNIKOR 2023-10-30 KL. 17:00

Demokrati ingen het fråga för Kungsbackarektorer

Demokrati ingen het fråga för Kungsbackarektorer
Stefan Pettersson.

TV-klipp och nyheter

Om jag vore rektor skulle jag uppskatta om chefredaktören på lokaltidningen hörde av sig och erbjöd elever fri entré till en politikerdebatt.

Om jag mot förmodan skulle tycka att det är en dålig idé så skulle jag i varje fall tacka för mejlet.

Men så funkar det tyvärr inte i Kungsbacka.

För drygt tre veckor sedan mejlade jag ut om just politikerdebatten till rektorer på Elof Lindälv och Aranäs. Efter en veckas tystnad var jag tvungen att dubbelkolla så att mejlen verkligen gått iväg. Jodå, det var skickat.

För säkerhets skull skickade jag samma mejl igen och tog även med biträdande rektorer. Jag kan ha missat någon mejladress, men mejl till drygt tio personer gav hyfsat usel utdelning… Två automatsvar är allt! Om sjukskrivning respektive ledighet. Rätt mager skörd.

Jag hoppas och tror att demokratifrågor står högt på agendan i skolan. Och då måste väl fri entré till en lokal politikerdebatt vara en perfekt ingång? Om sedan eleverna vill gå på debatten är en helt annan sak, men eleverna hade i varje fall fått info om att det var gratis. Och det kan väl knappast ses som kontroversiellt att vidarebefordra sådan information. Eller?

Nu hade några elever uppmärksammat annonserna i Norra Halland och anmält sitt intresse, men det är knappast någon hemlighet att NH som övriga tidningar har ganska hög snittålder på läsarna. Så då hoppades jag på lite dragkraft från chefsledet inom skolan, men det blev inget av med det.

Vi får hoppas att någon inom skolvärlden vaknar till och gör en anteckning i kalendern. Nästa höst blir det nämligen en ny politikerdebatt, för tredje året i rad. Och Norra Halland tänker bjuda på entrén för ungdomar även den gången.

Ha det bra.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.