Krockad bil ska bärgas

Blodfläckar i bilen och airbagen utlöst – men vem körde? I två veckor har den krockade bilen stått farligt placerad i vägkanten nära Ögärdets idrottsplats. Nu ska den fraktas bort.

Blåljus | 27 November 2019 08:15

Bilen körde av vägen i Fjärås.

FOTO: Läsarbild

Det var sent på kvällen den 8 november ett vittne mötte två män på Rossaredsvägen till fots.

Strax därefter såg vittnet en personbil som var demolerad. Bilen hade kört in i ett träd. Inga personer var kvar men det fanns blodfläckar, och airbagen på båda sidorna var utlöst.
Polis kallades till platsen och hittade bland annat en plånbok i bilen.
Med hjälp av den sökte man på en adress och även på sjukhuset men hittade ingen. Brottet rubricerades som smitning från trafikolycksplats.

Nu har det gått två veckor, och fortfarande har man inte fått tag på den som körde den Litauenregistrerade bilen. Under tiden har fjäråsbor oroat sig för att bilen står trafikfarligt. Dessutom har barn flera gång lekt i det kraschade fordonet.

Kommunen hänvisar till Trafikverket, eftersom bilen står i själva vägområdet. Och där lyckas kommunikatör Eva Rehnström ta reda på vad som gäller.

–  Bilen lappades av vår entreprenör för cirka en och en halv vecka sedan. Det är alltid det första steget och görs så fort våra entreprenörer får kännedom. Vi fick klartecken idag tisdag att den ska forslas bort ,så bärgning är nu beställd. När det sker kan vi inte svara på men det brukar inte dra ut på tiden.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...