Kritik mot sämre tågtider

De nya tidtabellerna med sämre avgångstider för Öresundstågen har ställt till det för pendlarna. Nu får Trafikverket skarp kritik.

Trafik | 03 Februari 2020 11:04

Just nu görs perrongen vid spår tre mer tillgänglig för synskadade och äldre.

FOTO: Arkivfoto

Orsaken till förändringen är arbetena längs Västkustbanan, där Trafikverket byggt in säkerhetsmarginaler i tidtabellen för att inte riskera fler förseningar.

Det har skapat stora problem för pendlare där tiderna inte längre passar arbetstider, och där det både i Varberg och Åsa blivit ”hål” i tabellen när inga tåg går. Tågen går inte längre regelbundet på samma tider och det blir oerhört svårt att få till busstrafik som passar de olika avgångarna och ankomsterna.

Det finns alldeles för mycket luft i tabellen, menar regionpolitikern Tommy Rydfeldt, som nu skrivit ett skarpt formulerat brev till Trafikverket.

”Tidtabellen känns också oerhört ofärdig. Som att ni inte fick ihop det och i panik lägger in ett långt stopp” skrivet Rydfeldt.

Han hänvisar till tåg som blir stående 17 minuter i Halmstad, och tåg som måste vänta utanför stationer för att komma fram i rätt tabelltid.

”Förändringar i tidtabellen kan inte vänta till december 2020. Ni måste agera nu och snarast i samarbete med trafikhuvudmännen rätta till de värsta avarterna. Det kan knappast vara i Trafikverkets intresse att resandet minskar på grund av en tidtabell som gör att många använder bilen” avslutar Rydfeldt brevet till Trafikverket.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...