Det var en laddad stämning i KDFF:s klubbstuga vid förra veckans krismöte om klubbens framtid.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. I mitten av december presenterade Kungsbacka DFF:s ledning framtidens organisation i klubben. Flera poster behövde fyllas och den hårt arbetande trojkan, ordförande Johan Johqvist, kanslichefen Christer Björkroth och Evelina Hedberg behövde fler “händer och fötter” för att få det att gå runt. En av ett 20-tal återkopplade att de kunde ställa upp.

Krismöte

Förra veckan bjöd klubben in till ett nytt möte – ett ångestladdat sådant. Beskedet var tydligt när ordförande Johan Johqvist inledde krismötet med orden: “Nu är det skarpt läge”. Skulle inte fler anmäla sitt intresse riskerade klubben att läggas ner. Trojkan orkade och mäktade inte med arbetsbelastningen längre.

Samtidigt presenterades en dyster lägesrapport. 19 av 21 spelare från fjolårstruppen har valt att skriva på för andra klubbar. Ingen spelare är i nuläget kontrakterad och klubben behöver i detta sena skede blicka utanför landets gränser för att fylla på truppen. En dyr process tillägger klubbens nya tränare Per-Arne Lundkvist.

Under torsdagens styrelsemöte lades aldrig ett förslag om nedläggning fram från ordförande Johan Johqvist.

– Vi har fått i gång en marknadsgrupp med ett antal individer som har börjat trampa igång sitt arbete. Vi har också fått några stycken som har anmält sitt intresse som kan hjälpa till med andra delar. Det har gjort att det har svängt över för majoriteten i gruppen, säger han.

Fortsatt kritiskt läge

Det första hindret har tacklats. Många återstår i klubbens stundande omstart där de vill återskapa det förtroende de förbrukat hos kommunens breddföreningar och näringsliv.

– Faran är långt ifrån över och vi behöver fortfarande resurser som kan tänka sig att vara behjälpliga i olika situationer, säger Johan Johqvist.

Läs mer i fredagens tidning och på eNH.

Läs fler fotbollsnyheter här.