Annons

Kommunen anmäler sig själv efter driftstopp

Avbrottet innebar en risk för ett allvarligt missförhållande.
Nyheter | 13 November 2018 07:27

Nämnden för Vård och omsorg har gjort en lex Sarah-anmälan efter ett åtta timmar långt driftstopp i kommunens nätverk.

 

I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg konstaterar man att avbrottet innebar en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande.

Nätverksavbrottet inträffade klockan 00.50 den 19 juli och pågick till klockan 08.20. Det påverkade verksamheten inom kvarboende, vård och omsorgsboende inom förvaltningen för Vård och omsorg.

 

Driftstoppet innebar att man inte kom åt externa system som verksamhetssystem, bemanningsplaneringssystem, läkemedelslistor och information i journaler. Det var också svårt att komma fram på telefonerna, såsom it-jouren, service direkt, Kungsbackas växel eller hemsjukvården på det vanliga journumret.

 

I anmälan slår man fast att ett nätverks- och telefoniavbrott medför allvarliga risker för den enskilde när det inte finns tillräckliga backup-rutiner.

Konsekvenserna kunde blivit att brukare inte fått rätt insatser i tid vilket kunde inneburit allvarliga konsekvenser för den enskildes liv, säkerhet, fysiska samt psykiska hälsa.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons