Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Kommunen anmäler sig själv efter driftstopp

Nämnden för Vård och omsorg har gjort en lex Sarah-anmälan efter ett åtta timmar långt driftstopp i kommunens nätverk.

 

I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg konstaterar man att avbrottet innebar en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande.

Nätverksavbrottet inträffade klockan 00.50 den 19 juli och pågick till klockan 08.20. Det påverkade verksamheten inom kvarboende, vård och omsorgsboende inom förvaltningen för Vård och omsorg.

 

Driftstoppet innebar att man inte kom åt externa system som verksamhetssystem, bemanningsplaneringssystem, läkemedelslistor och information i journaler. Det var också svårt att komma fram på telefonerna, såsom it-jouren, service direkt, Kungsbackas växel eller hemsjukvården på det vanliga journumret.

 

I anmälan slår man fast att ett nätverks- och telefoniavbrott medför allvarliga risker för den enskilde när det inte finns tillräckliga backup-rutiner.

Konsekvenserna kunde blivit att brukare inte fått rätt insatser i tid vilket kunde inneburit allvarliga konsekvenser för den enskildes liv, säkerhet, fysiska samt psykiska hälsa.

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!