Platschef Jonathan Landahl från Kungsbacka samt kollegan Josefin kunde bara konstatera att vattnet tagit över.

FOTO: Daniel Blomqvist

Kungsbackabon Jonathan Landahl är platschef på Byggmax i Kållered. Trots vissa förberedelser möttes han av ett totalt översvämmat lager på onsdagsmorgonen.

– Vi hörde att de hade problem med vatten på IKEA så vi satte igång vattenpumparna igår (tisdag) kväll innan vi gick hem. Men när jag kom hit i morse var det två decimeter vatten inne i butiken, berättar han.

Ute på gårdsplanen är det ännu värre. Pallar och annat flyter omkring, och vattenmassorna gör det helt omöjligt för kunderna att komma in. En snickare från Benareby stannar sin pickup, kliver fram till grinden och tittar in på gårdsplanen. Han skakar skrattande på huvudet.

– Ja jäklar, då får jag väl ledigt resten av dagen, skämtar han.

De kunder som ens kunde ta sig till anläggningen fick vända vid grinden då hela brädgården var översvämmad. Foto: Daniel Blomqvist

När Jonathan Landahl får igång verksamheten igen kan han inte svara på.

– Just nu kan vi inte göra någonting. Det är stängt idag, och troligen i morgon också. Vi väntar på fastighetsägaren. Det blir ett extremt arbete att få ordning på detta.

Många satt i timmar i trafiken i morse, hur gick det för dig att ens komma hit?

 – Jag åker tåg från Kungsbacka, så jag kom fram. Men det tog en timma längre än vad det brukar, säger Jonathan Landahl.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.