Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

IT-kollaps på kommunen

I januari gick förvaltningarna för Individ och familjeomsorg och Vård och omsorg över till ett nytt IT-system. Men det fungerar så dåligt att man nu tvingas arbeta manuellt.

– Vi vet att detta sliter på medarbetarna men nu har vi gått in ett stabsläge i kommunen, säger digitaliseringschef Iwona Carlsson.

 

IT-problemen handlar om driftsstörningar i kommunens nya verksamhetssystem som heter Combine. Störningarna består både i att det blir stopp i driften men också i att systemet upplevs som segt av medarbetarna. IT-stödet används av medarbetare inom förvaltningarna för Vård och omsorg samt Individ och familjeomsorg.

– Vi samordnar nu resurser i kommunen över förvaltningsgränserna och arbetar intensivt i samarbete med leverantören av systemet för att lösa uppgiften. I nuläget har vi ingen prognos för när problemen ska vara helt lösta, säger Iwona Carlsson, digitaliseringschef, i en kommentar på kommunens hemsida.

Under tiden som driftsstörningarna kvarstår använder sig medarbetarna av manuella rutiner för att lösa sina arbetsuppgifter.

– Vi vet att detta sliter med en ökad arbetsbelastning men nu har vi gått in ett stabsläge i kommunen. Det innebär att berörda förvaltningar och funktioner i kommunen samarbetar och skapar snabbare och effektivare beslutsvägar för att lösa detta så snabbt som möjligt, säger Iwona Carlsson.

Medarbetarna i Kungsbacka kommun började arbeta i systemet i mindre skala i höstas men den stora övergången från det gamla systemet gjordes i mitten av januari. Orsaken till att kommunen bytte system är att gamla systemet var föråldrat och inte fungerade för dagens digitala krav.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!