Vädret idag
Skurar
12°C
Prognos april 24, 2019
dag
Moln ibland
18°C
 

IT-kollaps på kommunen

I januari gick förvaltningarna för Individ och familjeomsorg och Vård och omsorg över till ett nytt IT-system. Men det fungerar så dåligt att man nu tvingas arbeta manuellt.

– Vi vet att detta sliter på medarbetarna men nu har vi gått in ett stabsläge i kommunen, säger digitaliseringschef Iwona Carlsson.

 

IT-problemen handlar om driftsstörningar i kommunens nya verksamhetssystem som heter Combine. Störningarna består både i att det blir stopp i driften men också i att systemet upplevs som segt av medarbetarna. IT-stödet används av medarbetare inom förvaltningarna för Vård och omsorg samt Individ och familjeomsorg.

– Vi samordnar nu resurser i kommunen över förvaltningsgränserna och arbetar intensivt i samarbete med leverantören av systemet för att lösa uppgiften. I nuläget har vi ingen prognos för när problemen ska vara helt lösta, säger Iwona Carlsson, digitaliseringschef, i en kommentar på kommunens hemsida.

Under tiden som driftsstörningarna kvarstår använder sig medarbetarna av manuella rutiner för att lösa sina arbetsuppgifter.

– Vi vet att detta sliter med en ökad arbetsbelastning men nu har vi gått in ett stabsläge i kommunen. Det innebär att berörda förvaltningar och funktioner i kommunen samarbetar och skapar snabbare och effektivare beslutsvägar för att lösa detta så snabbt som möjligt, säger Iwona Carlsson.

Medarbetarna i Kungsbacka kommun började arbeta i systemet i mindre skala i höstas men den stora övergången från det gamla systemet gjordes i mitten av januari. Orsaken till att kommunen bytte system är att gamla systemet var föråldrat och inte fungerade för dagens digitala krav.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 24 april

kl 11–13 Seniorsimning i Kungsbacka simhall tillsammans med träffpunkterna.

Kl 13.15–16 City träffpunkt: sticka, pyssla, spela, prata, fika.

kl 12–13 Digital hjälp för seniorer på Fyren.

Kl 16.30–17.30 Språkcaféet i Kaffebaren. Kom och prata italienska och tyska. Drop-in. Arr: Marina Abate Harvey.

Kl 17–18 Tyst afterwork i Varlakyrkan.

Kl 18.30 Blomsterprakt i Kungsbacka. Temakväll om hur man får...

Läs Mer

Så här funkar eNH!