Annons

Starthaveri för Aranäs igen

De vet om det. De pratar om det. De vet inte riktigt vad problemet är. HK Aranäs starter sätter käppar i hjulet på dem. I kvalmatch två visade de två gånger om hur man inte ska göra.

Handboll | 06 April 2021 20:28

Alexandra Lundström sliter för att komma till ett läge.

FOTO: Christian Johansson.

Matchfakta: Kval till SHE 2:5

Skövde – HK Aranäs 33 – 24 (12–8)
Målskyttar, Aranäs: Anna Heed 7, Alexandra Lundström 4, Tilda Palm 3, Ellen Davis 3, Johanna Zaman 2, Emelie Batista 2, Sanna Andreasson, Louise Karlefeldt, Amina Jasarevic.

Anna Heed smällde näven i sargkanten. Det vara inte bara en besvikelse över storförlusten, hon grubblade på om hon gjorde rätt som chanssköt i slutet. Det var ingenting hon egentligen behövde fundera på – HK Aranäs tappade match två i början.

 

Alexandra Lundström tvingades i matchens första avfall att ta ett nödavslut i dåligt läge. Skövde HF visade ingen pardon i matchupptakten – de klev rakt igenom gästerna och kopplade greppet. HK Aranäs anfall slutade med passivitetsvarningar, stressade avslut, tekniska fel och missade chanser.

 

Hemmalaget fick en enkel väg fram till 8–3. Aranästränaren Magnus Ferdinandsson hade länge fingrat på timeoutkortet, nu släppte det hans hand. Starten var ingen anomali för Kungsbackalaget – det är snarare ett normalläge.

 

Återkommande problem

På deras tolv senaste matcher* har de legat under i tio av dem efter tio minuter. Detta trots att de varit ett topplag.

– Det har hängt i hela säsongen. Det är svårt att säga vad vi ska göra annorlunda, jag känner bara ”Sätt dit våra lägen!”. Vi är bra och jag tror på oss, säger Tilda Palm.

– När vi spelar sex mot sex måste vi sätta våra lägen, vi missar för mycket, säger linjespelaren Johanna Zaman.

 

Tilda Palm kände igen sitt lag i försvarsleden – offensivt var det inte samma sak.

– Framåt måste vi känna mer på dem, utmana och sätta press. Många gånger känns det som vi kastar gris. Vi kommer ändå till lägen, det är svårt att komma ihåg det för att vi missar.

 

Ryckte upp sig

HK Aranäs bästa period när matchen levde var efter timeouten. De knappade in – Tilda Espling Ek byttes i målet och HK Aranäs fick chanserna att komma ikapp. Men Alexandra Lundström brände två straffar, Johanna Zaman prickade innerstolpen från ett fritt linjeläge. Istället för närkontakt var det fyra bollar upp i paus.

Starten i första halvlek var inte bra. Den i andra var sämre. Skövde gjorde 4–0 omgående och det var god natt.

 

Det blev stora siffror. HK Aranäs har två matcher i rad haft 21 tekniska fel, det måste minska. Faktum är att de nu har fyra raka förluster.

Det känns som att många har en bit från toppformen, håller du med?
– Ja. Mycket sitter i huvudet på vissa spelare. Jag älskar sådana här matcher när det betyder mycket men jag vet inte hur de andra tänker, säger Johanna Zaman som ansåg att de stundtals spelade fantastiskt, och stundtals kasst.

 

Vägrar ge upp

Tilda Palm blickade ut i en tom nästintill tom Skövde idrottshall. De ska tillbaka hit om fyra dagar, då kan säsongen ta slut precis som SHE-drömmen.

– Vi är ett krigargäng. Det här är surt, men i helvete att vi ger oss.

Men utifrån ser det mörkt ut.
– Det skiter jag fullständigt i. Jag tror på oss. Vad alla andra tycker och tänker, det kunde jag inte bry mig mindre om.

*Matchen mot Nacka är borträknad då det är för stor klasskillnad mellan lagen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...

Aranäs har kniven mot strupen

Handboll Svag start på den första halvleken, usel start på den andra. Om Aranäs ska ha någon chans ...

Nye klubbchefen: ”Bredden och barnen är viktigast”

Handboll Nytillträdde klubbchefen Johan Falk menar att för att HK Aranäs ska nå visionen måste de ha ...
Annons