Annons

Klocka fynd i Lerkils reningsverk

För ett tag sedan gjorde Anders Lindblom, som arbetar på Lerkils reningsverk, en ovanlig upptäckt. När en av pumpstationerna skulle rensas hittade han en fullt fungerande guldklocka.

Nyheter | 04 Juni 2021 11:30

Klockan fungerar fortfarande.

FOTO: Privat

Reningsverket i Lerkil består av 35 pumpstationer som pumpar in avloppsvatten till själva reningsverket. I en av dessa pumpstationer hittade Anders Lindblom en guldklocka.
– Vi var ute och skulle rensa en av pumpstationerna så såg jag att det låg någonting på botten som inte hörde hemma där, berättar Anders.

Anders lade klockan i fickan och efter en rejäl avtvättning så såg han texten ”Götaverken 30-årig tjänst” på klockans baksida. Och även om armbandet till klockan har försvunnet i avloppet, så efter att ha torkat några veckor fungerar klockan fortfarande felfritt.
– Det hamnar ju både det ena och det andra i reningsverken. Vissa barn tycker det är roligt att spola ner saker i toaletten, så leksaker har jag sett ibland. Men att hitta en klocka är högst ovanligt. Och att den dessutom fungerar, det har aldrig hänt innan, säger Anders.

I och med att klockan återfanns i en av reningsverkets pumpstationer så är Anders Lindblom tämligen övertygad om att klockans ägare bor i nära anslutning till pumpstationen.
– Min teori är att klockan har spolats ner i avloppet den 25 eller 26 april och att personen i fråga bor i Västra Hagen-området på Onsalahalvön. Eller teori och teori. Jag är ganska säker på att personen bor där.

Anders är mån om att klockan ska finna sin rätta ägare igen.
– Hade det varit en ”vanlig” klocka, så hade jag kanske inte brytt mig. Men i och med att det är en gåva för lång och trogen tjänst på Götaverken så tänker jag att klockan förmodligen är värdefull för personen.

Så. Bor du i närheten av Västra Hagen, har arbetat på Götaverken och nyligen blivit av med din klocka? Hör av dig till Norra Halland så hjälper vi dig att få kontakt med Anders Lindblom.

För att vi ska veta att du är rätt ägare, vill vi att du berättar vilket märke det är på kockan.

På baksidan av klockan står det ”Götaverken 30-årig tjänst”
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Omdiskuterad omställning i antågande

Nyheter Natten till söndag är det dags att ställa tillbaka klockan till normaltid. Men snart kan tidsomställningen vara ...

Kungsbacka padel club expanderar

Sport Sedan tidigare har Kungsbacka padel club tre utomhusbanor på sin anläggning. Från och med november kommer dessutom ett ...

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...
Annons