Tingbergsvallen ska inte rustas upp.

FOTO: Arkivfoto: Christian Johansson

Kungsbacka DFF har tvingats att lira i Varberg. Nu väljer kommunen att bygga om Tingbergsvallen till 2020.

 

FOTBOLL. Tingbergsvallen har varit en het fråga under det senaste året. Anläggningen höll inte allsvensk kvalité vilket tvingade KDFF att spela hemmamatcherna på Påskbergsvallen i Varberg. Den perioden ser nu ut att bli ettårig. Under tisdagen sammanträdde kommunstyrelsens arbetsutskott och på bordet var en begäran från Kultur- och fritidsnämnden om att få omdisponera sina investeringsmedel. Pengar skulle tas för att möjliggöra en ombyggnation av Tingbergsvallen så att den uppfyller de krav som ställs från det Svenska Fotbollförbundet.

Arbetsutskottet var enigt. Alla biföll nämndens begäran.

– Vi sa ja till deras ansökan, säger Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

I dagsläget ser det dock inte ut som att Kungsbacka DFF spelar i allsvenskan 2020. I begäran från Kultur- och fritidsnämnden öppnade man för en mellanväg. Att vara startklara men att vänta med genomförandet för att se vilken divisionstillhörighet KDFF har nästa säsong. Men enligt Hans Forsberg väljer man inte mellanvägen utan investeringarna ska göras.

– Det spelar ingen roll om de trillar ner, säger han.

 

Investeringarna som beräknas ligga på mellan 5-10 miljoner. Investeringsmedlen som omdisponeras innebär att omläggning av gräsplaner och upprustning av badplatser får stå tillbaka.

Vad avgjorde för din del hur du ansåg att medlen skulle användas?

– Vi behöver en arena, säger Hans Forsberg.

Det behovet var större?

– Ja.