Damallsvenskan
Kungsbacka DFF – Linköping FC 2 – 1, (0 – 0)


Jublet på Påskbergsvallen visste inga gränser när domarpipan ljöd för full tid.
– Vi har jobbat hårt för det här och nu vet vi att vi kan vinna mot ett allsvenskt lag, säger tränaren Stefan Olofsson.

Det var under den sista femminutersperioden allt hände. Klockan hade tickat upp mot 86 minuter när Sara Nilsson tog ner bollen innanför straffområdet och slog till.
– Det var ju inte mycket tid kvar så det var läge att försöka få in bollen, säger Sara som satte sitt skott otagbart i målvaktens högra hörn.

Men Kungsbacka nöjde inte sig med detta kvitteringsmål utan fortsatte sin offensiva press mot Linköping som blev allt mer nervösa.
– Vi gick för tre poäng, det hade vi sagt innan matchen, säger Stefan.

Och Sara Nilsson var på nytt framme och testade ett skott två minuter senare. Det såg som om Linköpings målvakt Matilda Haglund hade läget under kontroll men bollen gled ur hennes händer och in i nätmaskorna.
– Vi hade ju inget att förlora, säger Sara som blev tidernas matchhjälte och såg till att skriva historia då Kungsbacka tog sin första seger någonsin i damallsvenskan.

Efter matchen var det glädjescener som aldrig ville ta slut samtidigt som Linköping deppade. Lagets landslagsspelare Stina Blackstenius hade ingen lyckad dag utan blev helt utraderad av det stabila hemmaförsvaret.

Damallsvenskan
Kungsbacka DFF – Linköping FC 2 – 1, (0 – 0)
Målen: 0 – 1 (48), 1 – 1, (86), Sara Nilsson, 2 – 1(88) Sara Nilsson

Tvåmålsskytten Sara Nilsson gratuleras här av Ida Pettersson.