Annons

Ryss klar för Frillesås – tog VM-brons 2015

Frillesås har stärkt upp offensiven inför säsongsavslutningen. Den landslagsmeriterade ryssen Sergey Pochkunov, 36, har skrivit ett korttidskontrakt med klubben.

Bandy | 14 Januari 2020 16:38

Sergey Pochkunov är Frillesås nya spelare.

FOTO:

Frillesås har gjort klart med ett tungt och rutinerat nyförvärv. Sergey Pochkunov har representerat flera olika klubbar i den ryska och spelat fler landskamper för Kazakstan och tog VM-brons 2015. Som 17-åring 2000 gjorde han debut i den ryska högstaligan.

Nu är 36-åringen klar för Frillesås och gjorde sin första träning med laget. Kontraktet är skrivet fram till den 15 mars.

– Vi är väldigt glada att kunna stärka upp vår trupp inför resten av säsongen. Han är en bra skridskoåkare, har ett bra skott och är en målskytt. Det ska bli spännande att se vad han kan tillföra, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

Den kazakfödda forwarden har även ryskt medborgarskap men har valt att representera sitt födelseland. Han anslöt från ryska klubben HK Start men har inte spelat någon ligamatch den här säsongen. Förra säsongen svarade han för över 30 mål i ligan.

– Jag har tränat innebandy och styrketräning så formen är god, säger kazaken på presskonferensen.

Bröt kontraktet

Kontraktet med den ryska klubben bröts på grund av ekonomiska problem.

Varför blir det spel i Sverige?

– Jag skulle kunna få kontrakt i Ryssland men vill utvecklas och har alltid tyckt att den svenska bandyn är intressant. Jag vill få nya visioner om hur man spelar bandy här för att i framtiden bli en bra tränare, säger Pochkunov.

Något spel i morgon mot AIK blir det inte för nyförvärvet.

Läs fler bandynyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...
Annons