Annons

Kampen om toppen fortsätter även i år

I fjol fixade de Särö IK:s avancemang till division 5. I år blir de istället bittra rivaler.

– Det börjar byggas upp en rivalitet nu, säger Särötränaren Mattias Viggeborn.

Fotboll | 12 Juni 2020 19:55

Förra året tillhörde de båda Särö IK. I år har Stefan Larnelius, till vänster, tagit steget över till rivalen Kungsbacka City FC och Mattias Viggeborn har ersatt honom som tränare i Särö.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Stefan Larnelius var tränaren som ledde laget till en andraplats i tabellen bakom nystartade Kungsbacka City FC.

De båda lagen tampades länge om seriesegern men Särö fick nöja sig med ett avancemang via kvalspel. När säsongen summerades gjorde även Larnelius karriär som Särötränare detsamma. Han prestererades som ny tränare för just Kungsbacka City FC.

– Det fanns många olika orsaker. Men jag kände att jag ville utvecklas och jag kan dra nytta av både “Tobbes” (Tobias Hysén) och “Sellas” (Stevan Selakovic) erfarenheter. Det kändes som att det var ett bra steg. Det fanns inga hard feelings mot Särö, säger Larnelius.

“Var lite fult”

Han kom dock inte tomhänt till sin nya klubb. Tre spelare följde med honom till Särö. Något den nye Särötränaren Mattias Viggeborn inte var helt nöjd med.

– Just då tyckte jag att det var lite fult, egentligen finns det ingen anledning att ta spelare från samma division. Men samtidigt känner jag att de spelarna som inte vill vara i min trupp kan lika gärna lämna. Nu är det glömt och vi har värvat in lika bra, om inte bättre spelare, i mitt tycke, säger Viggeborn.

Rivaliteten byggs upp

Trots att de tampades om förstaplatsen i division 6 ifjol och att Kungsbacka City “snott” spelare och tränare menar Viggeborn att det saknas någon större rivalitet mellan lagen.

– Det börjar byggas upp ett nu, så kan jag säga. Speciellt nu när de tagit tre av våra spelare och vår tränare. En del i vår trupp vill säkert visa Stefan att han har gjort fel val, säger Viggeborn.

Stefan Larnelius fyller i:

– Kungsbacka City är ett så pass nystartat lag så den riktiga rivaliteten saknas. Men sedan är det klart att vi ska spela derbyn igen.

Kaxiga nykomlingar

Trots att båda lagen är nykomlingar i division 5 väljer de en kaxig approach. Båda anser sig själva kunna blanda sig in i toppstriden. När Norra Halland träffar de båda tränarna tar det inte lång tid innan de börjar diskutera hur väl kommande motståndare står sig i år.

Ni båda tippar er själva topp 3, men vilka slutar högst upp?

– Jag visste att den frågan skulle komma och jag svarar Kungsbacka City. De ska ha den pressen, haha, säger Viggeborn.

Stefan Larnelius möter kommentaren med ett skratt – och håller samtidigt med sin tidigare spelare.

– Jag säger faktiskt oss också. För jag vill inte tippa emot mig själv och jag gillar att ha press på mig, säger Larnelius.

Lagen ställs mot varandra den 18:e september på Tingbergsvallen.

Läs fler fotbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lokaltipset är tillbaka!

Fotboll Efter en lång väntan är det dags att damma av kunskaperna kring den lokala fotbollen. Nu drar Lokaltipset ...

Alös offensiva räd bäddade för seger

Fotboll Anders Alö bröt bollen utanför eget straffområde. Tunnlade en motståndare på vägen fram. Och vrä...

”Äntligen kan vi se fotboll igen”

Fotboll Åsa IF först ut efter beskedet om publik. I kväll kunde man öppna entrén till fotbollsmatcher igen. – ...
Annons