Annons

Kallsup i Varberg för HK Aranäs

Det började bra, men slutade med kallsup när HK Aranäs gästade HK Varberg i lördagens derby i Handbollsligan.

Handboll | 17 Oktober 2020 16:58

Trots sju mål av Philip Jonsson blev det förlust mot Varberg för hans HK Aranäs.

FOTO: Arkivbild Christian Johansson

Lördagens derby mellan HK Varberg och HK Aranäs i Handbollsligan serverade precis det som många förväntade. Det var hårda tag, kamp, nerv och puls från start. Och det var HK Aranäs som såg ut att kunna föra matchen sett till första 15 spelminuterna. Även om det var jämnt kunde laget hålla undan med ett par måls ledning när veteranen Daniel Bergquist bland annat gjorde sig stor i Aranäsmålet.

Varbergarna kom dock i kapp och när halvtidsvisslan ljöd stod det 12-12.

Sedan kom hemmalaget i gång. Och kanske i synnerhet måltjuven Hampus Dahlberg som gång på gång tråcklade in bollar i Aranäsmålet. För HK Aranäs del blev andra halvlek en kamp för att komma upp till ytan, men Varberg stod pall. 

De många hårda närkamperna resulterade också i en hel del kort. Inte mindre än åtta utvisningar och två röda kort delades ut.

Men trots kämparanda orkade inte HK Aranäs överlista ett Varberg som växte sig allt hetare ju längre andra halvlek led. Hemmalaget utökade sakta men säkert och kunde till slut vinna med siffrorna 26-22.

Läs mer i tisdagens Norra Halland

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten

Vård Det blev ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten i den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa kranvatten. Istället blir ...

Patient dog när kateter lossnade

Vård Katetern lossnade och patienten fick blodförgiftning och avled. Nu anmäls fallet till Inspektionen för vård och ...

Skyttekungen tillbaka på Ögärdet

Fotboll Senast i IFK Fjäråströjan vann Anton Millesson Nilsson skytteligan i trean på 18 fullträffar. Nu gör ...
Annons