Annons

Uppdaterad: Skogsbrand i Särö

Räddningstjänsten har skickat fyra enheter från två stationer till brandplatsen.
Nyheter | 16 Maj 2019 14:40

Det brinner i ett skogsområde vid Hällåsvägen i Särö. Larmet om branden kom vid 14-tiden. Räddningstjänsten är på plats med fyra enheter, från stationen i Lindome och Kungsbacka. 

– De ser att de brinner i skogen. Nu ska man skicka upp en drönare för att lokalisera branden och se vilken omfattning den har, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Branden visade sig omfatta cirka en hektar skog och mark. Strax efter klockan 15 hade räddningstjänsten branden under kontroll. 

– Branden är nu släckt, men vi är kvar för att jobba med eftersläckning, säger operatören vid räddningstjänstens ledningscentral. 

Det finns inga rapporter om att några byggnader ska ha kommit till skada. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Debatt: Hur kan man tillåta mopedbilar?

Debatt Efter krocken mellan en polisbil och en mopedbil i Stockholm söndag morgon kan man inte undgå att reflektera över ...

Elfel skapar förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken dras just nu med förseningar. Orsaken är ett elfel.Felet, som gav sig till känna klockan 16.56, ...
Annons