Bakom idén står Jessica Kinder som jobbat med gamla i många år och nu är chef för Olivia Hemomsorg i Kungsbacka. Hon tog kontakt med sin vän Johan Dohn som är en av dem som driver restaurangen Matverket.

– Vi känner varandra sedan vi jobbade tillsammans med ensamkommande för flera år sedan. Han var genast med på att fixa maten, säger Jessica.

Sagt och gjort, de spred idén runt om i Kungsbacka på så många sätt de kunde, och det fanns uppenbarligen ett stort behov.

– Vi har fått så många anmälningar att det blev två sittningar. En lite lugnare för de som inte klarar så mycket ståhej, och lite livligare för övriga.

Det är inte bara gamla bland matgästerna, även andra som känner behov av gemenskap i jul har fått plats. Sammanlagt blev det 285 anmälningar innan de fick dra gränsen.

– KEs bussar ställer också upp och hämtar gamla på tre ställen runt om i kommunen.

Det är många detaljer som ska på plats för att det ska fungera – inte minst som det även blir en tillställning i Göteborg.

– Just försöker jag hitta ett luciatåg– de som skulle lussa fick lämna återbud i sista minuten!

Så är det några som kan och vill ställa upp i vita särkar med ljus i på tisdagseftermiddagen kan ni höra av er via Norra Halland.