Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Julen är räddad – gran hittad

I år var granarna helt slut och det var svårt att hitta en perfekt gran till torget. Men tillslut dök den upp i en trädgård i Onsala. Arkivbild

 

Det blir en jul i år igen. Efter en lång tids sökande lyckades kommunen tillslut att finna den perfekta granen till torget.

 

– Ja, julen är räddad, nu blir det jul i år igen! säger Jessica Blume, platsutvecklare på kommunen.

Att finna den perfekta granen inför julen är svårare än vad en kan tro. Den ska passa in på många kriterier som kommunen har för att få ta plats på torget.

Och efter en lång tids sökande hittade de äntligen den.

 

Det var Conny Johansson, arbetsledaren på trafik och park, som fick in ett tips om att det stod en vacker gran i en trädgård i Onsala.

– Vi åkte dit och knackade på och fick ta den med oss. Det känns jättebra, vi har lagt ner mycket tid på det här, berättar han.

 

Han och hans kollegor är väldigt noggranna i sin bedömning. Inte nog med att den ska vara grön, den ska även vara stor och ståtlig, hyfsat rak och jämn och rund hela vägen. Efter att de gått ut med en efterlysning brukar de samla in alla tips och åka runt och titta, men i år var det ingen kandidat som höll måttet.

– Det var riktigt illa. Helst ska den vara 12 till 15 meter. Vi sänkte till och med kravet och nöjde oss med åtta, tio meter men hittade ändå ingen, säger Conny Johansson.

 

Men nu har kommunen alltså tillslut hittat en vacker gran som ska pryda torget. I år kommer kommunen bara att resa en enda gran, eftersom skridskobanan flyttas från torget till Badhusparken istället.

Nu har för övrigt även julen börjat erövra innerstaden. Julgirlanger är på väg upp på flera hus.

 

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!