Annons

Julen är räddad – gran hittad

Det blir en jul i år igen. Efter en lång tids sökande lyckades kommunen tillslut att finna den perfekta granen till torget.
Nyheter | 07 November 2018 10:14

I år var granarna helt slut och det var svårt att hitta en perfekt gran till torget. Men tillslut dök den upp i en trädgård i Onsala. Arkivbild

 

Det blir en jul i år igen. Efter en lång tids sökande lyckades kommunen tillslut att finna den perfekta granen till torget.

 

– Ja, julen är räddad, nu blir det jul i år igen! säger Jessica Blume, platsutvecklare på kommunen.

Att finna den perfekta granen inför julen är svårare än vad en kan tro. Den ska passa in på många kriterier som kommunen har för att få ta plats på torget.

Och efter en lång tids sökande hittade de äntligen den.

 

Det var Conny Johansson, arbetsledaren på trafik och park, som fick in ett tips om att det stod en vacker gran i en trädgård i Onsala.

– Vi åkte dit och knackade på och fick ta den med oss. Det känns jättebra, vi har lagt ner mycket tid på det här, berättar han.

 

Han och hans kollegor är väldigt noggranna i sin bedömning. Inte nog med att den ska vara grön, den ska även vara stor och ståtlig, hyfsat rak och jämn och rund hela vägen. Efter att de gått ut med en efterlysning brukar de samla in alla tips och åka runt och titta, men i år var det ingen kandidat som höll måttet.

– Det var riktigt illa. Helst ska den vara 12 till 15 meter. Vi sänkte till och med kravet och nöjde oss med åtta, tio meter men hittade ändå ingen, säger Conny Johansson.

 

Men nu har kommunen alltså tillslut hittat en vacker gran som ska pryda torget. I år kommer kommunen bara att resa en enda gran, eftersom skridskobanan flyttas från torget till Badhusparken istället.

Nu har för övrigt även julen börjat erövra innerstaden. Julgirlanger är på väg upp på flera hus.

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tvingas spara på efterfrågade åtgärder

Politik Samtidigt som Individ och familjeomsorg dras med stora underskott och har ett sparbeting på närmare 50 miljoner, fortsätter mä...

Inga extra krogkollar i helgen

Nyheter Kommunen har inte gjort några inspektioner av krogar eller uteserveringar i helgen, trots det varma vädret som lockat ...

Extra kostnader på grund av corona

Vård Coronautbrottet betyder ytterligare kostnader för den redan krisande Individ- och familjeomsorgen. Fram till början av maj beräknas ...
Annons