Johansson gör comeback som tränare

Mattias Johansson trodde inte det var möjligt att spela och vara huvudtränare i elitserien. Nu har Frillesåsstjärnan tänkt om och tar över huvudansvaret efter Joakim Björkman.
Bandy | 14 Maj 2019 16:47

Arkivfoto: Christian Johansson

 

Mattias Johansson trodde inte det var möjligt att spela och vara huvudtränare i elitserien. Nu har Frillesåsstjärnan tänkt om och tar över huvudansvaret efter Joakim Björkman.

 

BANDY. Vem skulle ta över tränarposten efter att Joakim Björkman lämnade? Svaret fanns i föreningen, i tränarstaben och spelargruppen. Mattias Johansson ledde laget till elitserieavancemanget, nu är han tillbaka som huvudtränare.

– Det känns jättespännande, säger Mattias Johansson. 

 

Tidigare har 27-åringen inte trott att det är möjligt att spela i elitserien och samtidigt vara huvudtränare. Den åsikten har han reviderat.

– När det diskuterades alternativ fick jag ett jäkla sug. När Jocke (Joakim Björkman) försvann finns det ingen annan som känner föreningen och lagets styrkor och svagheter lika bra Jag har kraften och viljan. Nu lyckades vi få till en praktisk lösning också.

 

Mattias Johansson som nyligen blev pappa kommer att gå ner i tjänst på sitt civila jobb. Det var det sista som skulle ordnas.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år, vilket innebär att planen är att Mattias Johansson blir FBK trogen över 2020/21.

– Det är en förlängning och det gäller spelarkontraktet också, säger han.

 

Läs mer i fredagens Norra Halland.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ta oron på allvar

Nyheter Replik på insändare av Charlotte Gärde i NH 19/5–20. Det var otroligt vilka krafter som sätts igång ...

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänk om. ...

Flera togs vid tillslag mitt i stan

Blåljus Plötsligt blev det fullt pådrag vid Swedbank på Gymnasiegatan. Flera ungdomar togs fast efter misstänkt pistolhot. Samtidigt ...