Annons

Janne Pettersson fortsätter – efter hjärtinfarkten

Under kvalet drabbades Jan-Erik Pettersson av en hjärtinfarkt. Några månader senare kritade han på ett nytt kontrakt med Frillesås.

– Jag har en nyrenoverad motor, säger den assisterande tränaren.

Bandy | 26 Maj 2020 18:14

Jan-Erik Pettersson drabbades av en hjärtinfarkt under kvalet i mars. Nu är han tillbaka med laget och har skrivit på ett nytt kontrakt. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

BANDY. Jan-Erik Pettersson anslöt till Frillesås BK inför säsongen. En säsong där målproduktionen hackade under stora delar av inledningen men som exploderade under avslutningen och kvalet.

Och det var en hektisk avslutning som väntade klubben. I mötet med Lidköping i kvalet strulade isen och matchen tvingades att skjutas upp. I folksamlingen runt Sjöaremossen stod Jan-Erik Pettersson och väntade på ett besked. Dagen efter tvingades han åka in till akuten med en oväntad hjärtinfarkt.

– Det blev lite, oj vad var det som hände. Och det satte sig i psyket. Jag var tvungen att fråga läkarna hur detta kunde hända och det kunde vara på grund av stress, säger Pettersson.

Förlänger kontraktet

Nu, tre månader senare, har laget påbörjat sin försäsong inför det tredje året i elitserien. Och vid sidan av står fortsatt Pettersson.

– Hade jag fått bestämma mig direkt efter den sista matchen så hade jag nog inte fortsatt. Men det går åt rätt håll med kroppen och jag orkar köra ett tag till. Vi har haft en dialog under en längre tid och det lutade tidigt åt att vi skulle köra med samma ledarstab. Och det är bra med kontinuitet, säger Pettersson.

Hur mår du i dag?

– Jag tycker att det går åt rätt håll och jag ligger på 80 procent. Det är konditionen som fattas men det jobbar jag upp pö om pö. Jag har en nyrenoverad motor kan man säga, säger Pettersson.

Han fortsätter:

– Vardagen går väl inte lika fort. Så det är viktigt att inte ha lika många bollar i luften.

Riskgrupp

I och med hjärtinfarkten tillhör Jan-Erik Pettersson en av riskgrupperna att drabbas av Covid-19. Trots det stoppar det inte honom från att vara med på lagets träningar.

– Jag är inte med och springer utan jag håller mig lite på distans och sköter det administrativa. Vi hade till exempel fystester förra veckan och då blev det mycket skrivande för min del, säger han.

Till kommande säsong hoppas Pettersson kunna avlasta den spelande tränaren Mattias Johansson så att han kan lägga mer fokus på sina prestationer på plan. Och Pettersson ser fram emot ytterligare ett år i bandyns finrum.

– Nu har vi rutinen och vet vad som krävs för att klättra i tabellen. Vi är bra defensivt men vi måste flytta upp den tryggheten högre upp i banan. Vi hade väldigt svårt att göra mål och det måste vi förbättra, säger han.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lindome GIF med ny trepoängare

Fotboll Det tajta spelschemat rör inte Lindome GIF. Man har på senaste två matcherna mäktat med tio mål ...

Lastbil i trafikolycka på E6

Blåljus Strax efter klockan tolv på måndagen skedde en trafikolycka på E6:ans avfart 57 mot Frillesås. Enligt SOS Alarm ...

Varnar för smuggelhundar

Nyheter Nu, då många jobbar hemifrån, är det många som också passar på att skaffa hundvalp. Efterfrågan ...
Annons