Annons

"Jag käkade tre lådor pasta och drack tre öl"

Stefan Fastesson från Kullavik vann den första upplagan av Halland Ultra Beach. Ett lopp som gick från Göteborg till Båstad under helgen där löparna avverkade 322 kilometer. Utöver Kullavikslöparen gick bara ytterligare åtta löpare i mål – av 47 startande.

Sport | 11 Augusti 2020 17:00

Stefan Fastesson från Kullavik vann den första upplagan av Halland Beach Ultra.

FOTO: Sonja Vos

Första frågan, varför utsätta sig för något sådant?

– Den frågan är den svåraste att svara på egentligen. När det gäller det här loppet så är det äventyret, att klara av det och känna tillfredställelse över att ha pressat sig. Det var drivkraften i mitt fall.

Hur lång tid tog det dig att ta dig i mål?

– Det tog knappt 66 timmar i sex etapper. Sedan får du välja om du vill sova eller inte.

Hur valde du att göra?

– Jag valde att göra två pauser för att återhämta mig och kunna springa i ett bra tempo.

Hur var det att ta sig igenom loppet i den hettan?

– Värmen var besvärande och den tar väldigt mycket av krafterna samtidigt som kroppen går upp i temperatur. Nu har jag viss vana av det då jag sprungit ökenlopp, så jag var bättre mentalt förberedd än andra. Gäller att dricka mycket, äta salttabletter och anpassa farten efter det man klarar av.

Fanns det någonsin en tanke på att avbryta?

– Nej, inte mitt fall. Jag hade bara ett mål och det var att just ta mig i mål. Det var därför jag hade anmält mig. Jag mådde bra hela tiden och följde min strategi.

Känslan när du gick i mål?

– Det är svårt att förklara. I det här loppet fungerade allt för mig så jag kände mest glädje och var lite känslosam när jag kom upp mot mål i Båstad under söndagseftermiddagen.

Hur firade du segern?

– Haha, det var inget stort firande. Jag käkade tre lådor pasta och tre tre alkoholfria öl. Det är det du behöver göra och få in mat för att återhämta kroppen, som tar enormt mycket stryk efter detta. Och gratulera andra löpare medans jag åt mat. Det är inte så att man har energi att ha en festarnatt efteråt.

Vad väntar härnäst?

– Jag ska till Sri Lanka för ett femdagars lopp på 25 mil men det är först i februari. Men det dyker säkert upp något innan dess.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Väder och terräng stod för motståndet i ny ultra

Sport Löparna fick med sig både sol och regn, och framförallt en indikator på vad kroppen klarar av. ...

Mopedbilsföraren Alice: "Jag blir chockad när någon visar hänsyn"

Blåljus Alice Almquist 17, har kört över 4 000 mil i sin mopedbil. Hon är inte imponerad av bemötandet från vuxna ...

"Vi måste bli bättre på att klara kriser"

Nyheter Kullavikstjejen Helena Antoni, 25, har haft ett minst sagt hektiskt år. Som nybliven moderat riksdagsledamot har hon tvingats hantera allt frå...
Annons