ISHOCKEY 2021-10-03 KL. 20:42

Tränaren nöjd med premiären

En bit in i den första perioden såg det ut att bli en smärtsam premiär för Hanhals Kings. Men laget reste sig, hittade en väg tillbaka in i matchen och fick med sig en poäng från seriestarten.

Jonathan Lundin Andersson och hans Hanhals Kings fick med sig en poäng i premiären.

Knappt tre minuter in i matchen gled en bortaspelare helt ostört in i offensiv zon och pricksköt ledningsmålet bakom Isak Ragnevad i Kingsburen. Tio minuter senare åkte hemmalaget på 0–2 i boxplay. Där och då såg det ut att bli en lång, jobbig premiär för Per Ljusterängs lag.

– Tyvärr är det så det har sett ut i träningsmatcherna med, att vi har bjudit motståndarna på lägen, säger han.

Men minuten senare fick även hemmalaget chansen i numerärt överläge. Med ett direktskott såg Felix Wermelin till att tända hoppet för Kings.

– Det var väldigt starkt att vi kunde resa oss från den dåliga starten och vi började spela som vi önskade, säger Ljusteräng.

Powerplay fungerade

En bit in i period två kom nästa chans i powerplay, och även då tog hemmalaget tillvara på den. Albin Storm skickade in det förslösande kvitteringsmålet.

– Det var riktigt skönt när vi fick in den pucken, säger Ljusteräng.
Hur viktigt är det att få igång powerplayspelet direkt?
– Det är jätteviktigt och skönt.

Storms mål var det enda som föll i den andra perioden, och det skulle även bli hela matchens sista spelmål. Efter en mållös tredje period samt förlängning fick poängutdelningen avgöras på straffar. Albin Storm och Albin Bardh brände hemmalagets straffar, samtidigt som motståndarna hittade nätet bakom Ragnevad. Hanhals fick nöja sig med en poäng i premiären.

– Det är som det är, de gjorde två riktigt fina straffmål, säger Ljusteräng, som är nöjd med lagets prestation.

– Det måste jag säga att jag är. Vi visade att vi kan mäta oss med de här lagen, om det nu var någon som trodde något annat. Men det här var bara en match.