Poängräddare i comebacken

Av Christian Johansson

Nyförvärvet Ludvig Nilsson fick äntligen spräcka målnollan. Men det var en comebackande Albin Svensson som räddade Hanhals Kingspinnen.

Albin Svensson var tillbaka på isen igen. Arkivfoto: Bengt Karlsson

Ludvig Nilsson som hämtades in från Halmstad hade skickat in tvåsiffrigt antal mål tre säsonger i rad i hockeyettan. I Hanhals Kings har han även fått förtroendet att vara assisterande kapten men poängproduktionen har varit minst sagt sval. Efter åtta matcher stod han på ynka en assist. Men i mitten av den tredje perioden såg han till att ta gästerna tillbaka in i matchen borta mot Tranås när han reducerade till 2–3 med en styrning.
– Vi kände att vi var med i matchen och fick en jävla energi, säger forwarden Albin Svensson.

Första matchen

I Hanhals Kings gjorde backnyförvärvet Oscar Ramqvist sin första match på grund av skada. Han var inte den ende som säsongsdebuterade. 21-årige Albin Svensson skadade handleden och tummen i den andra träningsmatchen. På dagen var det nio veckor sedan det hände. Nu fick han ett byte i första perioden, inget i den andra. Men med drygt tre minuter kvar parkerade han framför mål, styrde backskottet från Linus Andersson och slog sedan in sin egen retur.
– Det kändes fruktansvärt skönt efter de här pissveckorna, säger forwarden.

Albin Svensson efter sitt 3–3-mål. Foto: Peter Dahlén/Hanhals Kings

Hanhals Kings öste på för ett segermål.
– Vi gick för trepoängaren, vi kände att vi hade momentum och var det bättre laget i den tredje perioden. Sedan ville den inte in, säger Svensson.
Istället avgjorde hemmalaget i förlängningen.
– Det är surt att torska, vi spelade bra i 60 minuter. Men det är ren glädje att spela ishockey igen – jag är så tacksam över att vara på isen, säger poängräddaren.

Matchfakta
Tranås AIF – Hanhals Kings 4 – 3 (2–1, 1–0, 0–2, 1–0) e.förl.
1–0 (02.18), 2–0 (09.02), 2–1 (15.10) Felix Wermelin, 3–1 (30.47), 3–2 (49.58) Ludvig Nilsson, 3–3 (56.50) Albin Svensson, 4–3 61.51)
Skotten: 31–28 (9–12, 11–7, 8–9, 3–0)