ISHOCKEY 2022-03-20 KL. 14:24

Han leder Hanhals genom kvalet

Av Eric Andersson

Thomas Heden. Det är mannen som är initiativtagare till det ekonomiska tillskott som gör att Hanhals kan genomföra kvalspelet. Han är också spindeln i nätet i den nya tränarkonstellationen som nu hoppas kunna rädda kvar Hanhals i hockeyettan.

Han leder Hanhals genom kvalet
Thomas Heden ska rädda kvar Hanhals i hockeyettan. Arkivfoto: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

I december 2020 säsongen tog Thomas Heden över tränarrollen i Hanhals när dåvarande tränarduon Janne Ericson och Vesa Ruuskanen fick sparken. Ett tränarbyte som fick önskad effekt för Hanhals som grejade kontraktet i hockeyettan. När Hanhals nu sparkat Per Ljusteräng är det åter igen Thomas Heden som ska agera krisdoktor.

– Jag fick samtalet i december förra året för att rädda kontraktet och det gjorde vi på ett bra sätt. Mina förhoppningar är stora och jag känner många i laget. Vi tror att vi kan lösa det här, säger Thomas Heden.

Hur ser den nya tränarkonstellationen ut?
– Jag kommer väl vara någon slags spindel i nätet. Christian Sivemark och Andreas Elofsson kommer vara matchcoacher och Magnus Olsson är målvaktstränare, säger Thomas Heden.

Vad fick dig att ta dig an uppdraget?
– Efter två år som juniortränare och en halv säsong som seniortränare är det klart att jag känner mycket för Hanhals. Men framförallt brinner jag för Göteborgshockeyn och Göteborg som hockeystad. Vi har Frölunda i SHL och sedan finns ingenting.

Ekonomisk initiativtagare

Det är även Thomas Heden som är initiativtagare till de insamlade pengarna som gör att Hanhals överhuvudtaget kan genomföra ett kvalspel.

– När jag såg att Hanhals skulle kasta in handduken innan kvalet blev jag ilsk och förbannad. Jag hörde mig för om det var försent och förstod att det fanns en öppning, men det krävdes att klubben fick in en ganska stor slant.

När Norra Halland pratade med Hanhals ordförande, Henning Lagerbielke, tidigare i veckan fanns det även frågetecken kring huruvida spelartruppen skulle ställa upp efter allt som hänt. Men nu har Thomas Heden fått med sig spelarna.

– Alla spelare är med på tåget. Jag hade till klockan 12 på torsdagen att visa för styrelsen att pengarna kommit in och att spelarna var med på det här. Truppen har bestämt sig för att lösa det här på bästa tänkbara sätt. Men det är onekligen så att det finns saker som inte varit optimala i Hanhals under året.

Var det ett krav från din sida att ta över som tränare när du ordnat fram pengarna?
– Absolut inte, min vision var att de befintliga tränarna skulle vara kvar. När jag sedan hörde att den befintliga tränaren skulle bli entledigad blev det panik igen.

Det låter som att det varit hektiska dagar?
– Det har varit ett sjukt turbulent ett och ett halvt dygn där mycket har hänt. Vi har släckt de flesta bränderna nu men det finns mycket att ta tag i efter säsongen, säger Thomas Heden.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.