Annons

Ingen frysning av oanvända periodkort

När många följer Folkhälsomyndighetens uppmaning att jobba hemifrån, minskar antalet som reser med kollektivtrafiken.
Men någon möjlighet att frysa ett redan köpt periodkort på grund av riktlinjerna finns än så länge inte.

Trafik | 30 Mars 2020 14:30

I gränsområdet mellan Halland och Västra Götaland kör båda länens kollektivtrafik i kommunen. I den norra delen, bland annat på Kungsbackapendeln, är det Västtrafiks regler som gäller.

– Det är våra ordinarie köpvillkor som gäller. Det innebär att vi inte gör några återköp för att man blivit sjuk,säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Villkoren för återköp kan däremot ändras om trafikutbudet förändras väldigt mycket, med till exempel så många inställda turer att det inte går att resa som vanligt.
I nuläget är det däremot inte aktuellt med några utglesade turer i Kungsbackaområdet. Än så länge har inte heller förbudet mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer påverkat kollektivtrafiken, men Västtrafik säger att man följer utvecklingen noga.

Ekonomin kärvar

Inte heller Hallandstrafiken ger i nuläget några möjligheter att frysa redan köpta kort. Ekonomin kärvar också, som följd av det minskade antalet resenärer.

– Vi tappar en miljon kronor om dagen på grund av det, men det är i nuläget ändå den bestämda uppfattningen i styrelsen att vi kör på med vanlig trafik, säger Yasmine Möllerström Henström, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken.

Det stora tappet innebär att man kan tvingas se över olika linjer senare under året.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons