FOTBOLL. Kungsbacka DFF hade förhoppningar om att få göra ett gästspel på Tingbergsvallen under 2019. De ansökte om dispens för att flytta hemmamatchen mot Rosengård från Påskbergsvallen till Kungsbacka. Eftersom belysningen inte håller allsvensk standard på Tingbergsvallen ville KDFF tidigarelägga matchen från 15.00 till 13.00.

Nu har klubben fått besked från Tävlingskommittén. Det blev ett nej med motiveringen att de sportsliga förutsättningarna ändras eftersom matchtiden skulle flyttas från 15.00 till 13.00, vilket medför en tidig avfärd för Malmölaget.

– Det är tråkigt, vi ville visa upp en allsvensk match för Kungsbackaborna. Nu går inte det. Det sprack på tiden, säger ordföranden Johan Johqvist.

Kommer ni att överklaga?

– Nej. Det skulle i så fall om vi hade matchstart vid 15 men det kan det vara mörkt vid 16. Vi gjorde ett försök och det gick inte.

 

KDFF-kuggen Lina Gerhardsson menar att de hade varit roligt att få komma hem en gång, men att det sportsligt inte gör någon skillnad.

– Planen i Varberg är fantastisk. Det hade varit kul att lite mer ströfolk hade kunnat komma men de som verkligen vill se åker nog till Varberg. Det är inte så stor skillnad.