31 Juli 2020 12:25 | Stefan Pettersson

Det här med att flytta – det är ingen barnlek. Jag har veckopendlat mellan Kungsbacka och Motala sedan i september förra året, så flytten var minst sagt efterlängtad. Jag har aldrig veckopendlat på det här sättet tidigare och jag måste erkänna att det sliter. Jag har inte riktigt känt mig hemma varken i Kungsbacka eller Motala. Det har mest känts som jag hela tiden varit på väg någonstans med en eller två väskor.

Nu är jag dessbättre van vid att hoppa mellan olika arbetsuppgifter i min yrkesroll, så struktur och ordning är jag bra på. Men visst har det hänt några gånger att något inte kommit med när det varit dags att byta ort. Exempelvis är mobil utan laddare på tåget ingen bra variant när resan tar fem timmar och jobbet ska fixas. Det är inte heller helt lyckat att åka på kurs i Stockholm utan laddare till jobbdatorn. Särskilt inte när favoritlaget Liverpool spelar, men då fick det bli ett besök på en sportbar i stället.

Förbereda inför flytten

Under våren har helgerna i Motala mest ägnats åt att förbereda inför flytten. En del saker skulle fixas med huset, men framför allt behövde vi rensa. Och det rejält! Vi har bott i samma hus i 17 år och har haft gott om förrådsutrymmen – för gott har det visat sig under våren. Vi har kastat, sålt och skänkt bort massor av prylar. Vissa saker visste vi inte ens att vi hade, så varför sparas ”bra att ha-saker” som bara blir stående på vinden?

Huset vi har köpt i Kungsbacka har nämligen bara en bråkdel av de förrådsutrymmen vi varit vana vid. Det insåg vi självklart redan när vi köpte huset, men sköt det dilemmat lite på framtiden. Flyttgubbarna kliade sig lite i skallen när vi berättade att det inte fanns mer förråd att ställa flyttlådor, vinterdäck, skidor och andra prylar i. Det är ingen överdrift att vårt vardagsrum var smått kaotiskt och det gäller att ha tålamod när fem flyttlådor, slalomskidor och köksassistenten står i vägen framför tv:n.

Bitarna föll på plats

Men med god hjälp av min pappa och svärmor så föll bitarna på plats ganska snabbt, även om vi tvingats hyra ett extra förråd för att få plats med de sista flyttlådorna. Det får bli ett höstprojekt att fixa den saken.

En annan liten prövning har varit att ha dubbla hus i en månad, framför allt under de två veckor som huset i Motala gapat tomt. Våra släktingar har sett till huset, men det har varit lite psykiskt påfrestande att ha ett hus med stor tomt och pool och inte kunna ha koll på saker och ting. När dessutom poolen började bråka då en slang sprack och flera kubikmeter vatten läckte ut, så var det lite uppförsbacke. Vad ska mer hända, var känslan. Men inget mer strulade och sedan några veckor är husaffären avklarad. Nu är det fullt fokus på Kungsbacka och Norra Halland – och vi har inga planer på att flytta den närmaste tiden…

Trevlig helg.