Annons

Inga coronavakter på Kungsbackas stränder

Kommunen satsar i nuläget inte på någon form av vakter eller informatörer för att hålla nere antalet personer på stranden.
– Nej, det gäller att man tar sitt personliga ansvar för att det inte ska bli för trångt, säger Lotta Blomqvist, kommunens säkerhets- och beredskapschef.

Nyheter | 30 Juni 2020 07:28

Vissa kommuner i till exempel Skåne och nu senast lappländska Gällivare har valt att satsa på vakter, för att se till att badgästerna håller den sociala distans som Folkhälsomyndigheten satt upp för att minska smittspridningen av covid-19. Men trots sommarvärme och uppmaningar om att semestra hemma, är det inte något som Kungsbacka tar efter.

– Vi har inte någon rätt att flytta folk på stranden.  Det finns anslag med information på stränderna för att ge dem som befinner sig där rätt förutsättningar, säger Lotta Blomqvist.

Hon håller samtidigt öppet för att det kan bli förändringar under sommaren, om läget skulle förändra sig.

– Beredskapen har inte tagit semester.

 

Läs mer: 
Värmen drar många till stranden

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lång kö till operation

Vård Även om den akuta coronasituationen har lugnat ner sig går sjukvården en tuff höst till mötes. 300 ...

Tidsbokning och max två besökare på äldreboenden

Vård Klockan tio idag bjöd kommunen in till pressträff för senaste informationen om hur covid-19 påverkar verksamheten. ...

Halländsk bokmässa inställd

Nöje & Kultur För första gången på sju år ställs bokmässan i Halland in. Restriktionerna som följer ...
Annons