FOTBOLL 2021-06-10 KL. 22:25

Hyséns dubbel räckte inte

Tre klassmål signerat Tobias Hysén, Marcus Lindegren och Tobias Hysén igen såg ut att ge Kungsbacka City alla poäng i den händelserika bortamatchen mot Böljan. Men med matchens sista spark hittade hemmalaget en kvittering.

Tobias Hysén hade lägen men lämnade mållös.

Målskytten senast, Oscar Samuelsson var förpassad till bänken och in i startelvan klev istället Tobias Hysén. I inledningen fick City mestadels fokusera på att ta sig ur hemmalagets, till en början ganska intensiva press. Efter drygt fem minuter fick Sebastian Frick sträcka på sig ordentligt för att mota bort ett skott utifrån.

Men efter en kvart gick tempot ner något och bortalaget fick äga allt mer boll. Första rejäla chansen skulle City få efter knappt 20 minuter, när domaren blåste för frispark, strax utanför Böljans straffområde. Ett perfekt läge för en vänsterfot, alltså ett perfekt läge för Tobias Hysén. Med en hård, men ändå känslig frispark böjde han bollen över muren och förbi en chanslös, och stillastående hemmamålvakt.

– Jag satte en frispark lite längre utifrån på en internmatch nyligen och har en bra känsla där just nu. Bollen låg i perfekt vänsterläge också, säger Tobias Hysén.
Har du tränat extra på frisparkarna under våren?
– Jag har tränat på frisparkar i 30 år. Det är en sådan grej man ofta gör under och efter träningar.

Lindegrens pärla

Matchens mål, tänkte nog alla som befann sig på, eller vid sidan av plan. Alla förutom Marcus Lindegren, som efter en knapp halvtimme inte ville vara sämre. Robin Eriksson skickade in en boll i straffområdet som en Böljanförsvarare fick undan. Men rensningen blev till en uppeggning för Lindegren, som med sin högerfot bombade in Citys andra mål, i den fortsatt lika chanslösa hemmamålvaktens högra kryss. Sett till bollinnehavet var målet ologiskt, så pass att till och med bortalaget tyckte det.

– När man gick upp till mittplan efter vårat andra var det nästan så man skämdes. Det var som att Böljan hade bollen, men vi gjorde målen, säger Hysén.

Länge såg det ut som att bortalaget skulle få gå in i paus med en tvåmålsledning, men precis i slutet skulle det bli ändring på det. City hade problem med hemmalagets kantspel matchen igenom och efter drygt 40 minuter resulterade ett svepande högerinlägg i att en Böljanspelare låg i gräset. Domaren pekade på straffpunkten. Sebastian Frick åt ett håll, bollen åt den andra och City fick lämna den första halvleken med en bitter eftersmak.

– Det är alltid surt att släppa in ett mål i slutet av halvleken, säger Hysén.
Tror du den andra halvleken hade sett annorlunda ut om ni hade haft 2–0 med er?
– Det är alltid svårt att säga, men hade det stått 2–0 hade vi kanske kunnat vila på ett annat sätt.

Händelserik andra

I den andra halvleken tog Böljan vid där de avslutade den första, och ganska omgående fick de utdelning på sin press. En frispark letade sig förbi hela Citys försvar och en hemmaspelare kunde peta in kvitteringen. Efter målet fortsatte hemmalaget ha mycket boll och City hade otroligt svårt att bryta mönstret.

– De var bättre än oss egentligen hela matchen. Vi hade några få perioder som var bra, men annars styrde de väldigt mycket genom sina två otroligt duktiga innermittfältare, säger Hysén.
Var de ett hack upp från Fjärås kvalitetsmässigt tycker du?
– Oh ja! Böljan är utan tvekan favoriter i den här serien. Mot Fjärås var det mer jämt och vi hade lite mer att säga till om.

Men trots hemmalagets spelmässiga övertag skulle City, tack vare en soloprestation från Tobias Hysén ta ledningen med kvarten kvar. Först snodde han bollen från en försvarare, tog sig förbi nästa, innan han distinkt dunkade in ledningsmålet.

– Med 16 weeks of hell i kroppen är man lite rappare och vassare. När jag sedan kommer ensam med målvakten på det sättet ska jag sätta bollen, säger han.

Det såg länge ut som att bortalaget skulle lämna Falkenberg med tre blytunga poäng. Men med matchens absolut sista spark forcerade hemmalaget in 3–3 bakom en rasande Sebastian Frick. Två pinnar förlorade eller en poäng vunnen? Just idag var svaret både och, för Kungsbacka City.

– Släpper du in ett mål i sista sekunden blir du alltid förbannad. Men vi var väl ganska rörande överens om att de var bättre än oss idag. Nu har vi fyra poäng på två bortamatcher mot seriens på förhand kanske två bästa lag, säger Tobias Hysén.