09 Mars 2018 13:34 | Christina Forlin

Det var i lördags längtan kom över mig igen. Hundtöntarna svepte förbi utanför fönstret i samlad tropp med små hundar, stora vovvar, lurviga och kortklippta. Jag vill verkligen ha en ny hund. 

Hundpromenaderna saknar jag ganska ofta. Visst, i princip kan man gå ut utan hund. Men man gör det inte. 

I bland händer det att jag på kvällen tar en kort sväng runt kvarteret, för att få lite luft och för att det är nyttigt att röra på sig. Men då gäller det att det verkar som om man har ett mål. Eller lyssnar på musik eller pratar i mobilen, för hur skulle det annars se ut? Lite löst strosande en medioker tisdagskväll är det väl ingen som ägnar sig åt? 

Framförallt går man inte ut och promenerar med sina vänner, som inte heller har hund längre. Och det kan man verkligen sakna, det var mycket som kunde avhandlas Forsskogen runt.

Annat sällskap till skogspromenaderna är inte lika självklart. Springer spanieln vi hade tvekade aldrig, det var alltid kul. Även när man skulle plocka bär. Då kunde hon sitta i blåbärsriset hon också, och beta blåbär.

När vi badade var hon med, kanske inte alltid så entusiastisk i början men det brukade sluta med att hon kastade sig i vattnet och simmade med oss. Vid matbordet var hon en ständig följeslagare, ja jag vet, hon fick faktiskt inga smulor vid bordet. Men säg den springer spaniel som inte har koll på vad godsakerna finns. Matintresset var stort, och det gick alltid att lägga sig en liten bit ifrån och snegla åt rätt håll i fall i fall.

Nu är det snart fem år sedan hon blev sjuk, och nära och kära föreslår emellanåt att vi ska skaffa katt istället. Katt? Det går inte att jämföra, man kan inte gå ut med en katt. 
Till exempel.

En katt är något annat som jag antagligen kan träna mig att tycka om, men det finns inte på kartan. En hund ska det vara, men det är ganska svårt för tillfället, om vi inte skulle ha den på hunddagis. Det skulle kännas konstigt, men det kanske är en tanke att vänja sig vid.
För då skulle jag i alla fall kunna ta de där härliga kvällspromenaderna, få sällskap i skogen och kanske kan jag lura någon kompis också att köpa hund igen?