Magnus Stolpe, ordförande Jägareförbundet Kungsbacka.

FOTO: Privat

Det var en stor skara jägare som begav sig ut i skogarna kring Onsala och Vallda när höstens första stora samverkansjakt ägde rum under lördagen.
– Det var väldigt mycket folk. Vi var drygt 150 stycken och hade 25 hundekipage. Så många har vi inte varit tidigare, säger Magnus Stolpe, ordförande i Jägareförbundet Kungsbacka, som är en av dem som organiserar jakten.
Hur gick det?
– Vi sköt 23 vildsvin. Det är ett bra resultat. Det har hänt att vi har skjutit fler vid tidigare jakter, men vi är nöjda. Jakten gick bra, den flöt på som den ska och vi var bra organiserade.

Två till större samverkansjakter i Onsala och Vallda är planerade i höst, en i november och en i december. Enligt Magnus Stolpe är samverkansjakter en effektiv metod att jaga vildsvin.
– Den här typen av samverkansjakter sker mer och mer. Jaktlag inser att man inte bara kan jaga grisen på sin egna mark. Att jaga gris på detta sättet är det som visar sig vara som mest effektivt, säger Magnus Stolpe.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.