Annons

Hoppas på åsaborna inför Talang-semin

I morgon fredag ställer sig åsabon Peter Strand på en av Sveriges mest betittade scener. Fullständigt live, i direktsändning, ska han ordvitsa sig till en finalplats i årets upplaga av tv-programmet Talang.

Nöje & Kultur | 05 Mars 2020 19:00

Först var han nära att åka ur tävlingen. Nu är åsabon Peter Strand i Talangs semifinal. På fredag ställer han sig på scen i direktsändning.

FOTO: Privat

Det är mycket som ska klaffa om planen på att ta en plats i finalen ska gå i lås.

Peter ska inte bara komma ihåg alla sina repliker. Hans jämförelsevis stora mängd rekvisita måste också vara i perfekt ordning. Under de två minuter han får på sig att vinna tv-publikens hjärtan finns ingen tid att börja leta efter grejor som hamnat längst ned i väskan.

”Visst känns det lite pirrigt”

Det har gått några veckor sedan han första gången ställde sig inför den stränga Talangjuryn.

Tid som Peter använt väl.

Med ett nytt, väl inrepeterat nummer, beger han sig på i onsdags till Stockholm för att öva på det sceniska.

– Visst är det lite pirrigt. Men det känns inte så farligt. Nu handlar det mest om det praktiska kring att åka upp till Stockholm och repetera. Det gäller att känna in scenen och öva, så att alla kameravinklar sitter rätt. Det är ju direktsändning. Det har jag aldrig varit med om förut, säger Peter Strand.

– Mest av allt känner jag att allt det här ska bli så fantastiskt roligt. Det är något jag önskat hela livet att jag skulle få vara med om. Nu ska jag njuta av det. Och göra det bästa jag kan för att gå vidare till final, fortsätter han.

Hoppas vinna publikens hjärta

Peter Strand är visserligen redan en van estradör. Men det är första gången han deltar i en så stor produktion som TV4:s Talang.

Förra gången höll det nästan på att sluta illa. Med minsta möjliga marginal gick Peter vidare, efter att komikern David Batra övertalat LaGaylia Frasier att rösta ja.

Den här gången hoppas han på bättre tur.  Nu är det nämligen TV-publiken som bestämmer. Den deltagare som får flest röster går direkt till final. Vem som går vidare av tvåan eller trean, är det enda juryn får bestämma om.

– Så vill man ha en hallänning i finalen ska man rösta på mig. Att jag är med i tävlingen har redan uppmärksammats en del hemma i Åsa. Så åsaborna hoppas man ju verkligen på! säger Peter Strand.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Trafikolycka i Åsa – många ville hjälpa

Blåljus Det är stor påverkan på trafiken vid cirkulationsplats Åsa-Ölmanäs, efter en singelolycka. Uppdaterad: Räddningsinsatsen påbö...

Tjuv ska ersätta Dermanord

Blåljus I slutet av augusti förra året bröt sig två personer in hos Dermanord i Frillesås. Senare hittades ...

Sista sommardagarna med sol och salta bad 

Nyheter Lördagen bjöd på strålande solsken och uppemot 30 grader i Kungsbacka. Många tog vara på den hä...
Annons