Annons

Högtidligt när Max invigdes

På onsdagsförmiddagen invigdes Kungsbackas Max-restaurang i det nya handelsområdet ”iHede”. 50 personer, mestadels lokala ungdomar, har fått jobb i restaurangen. 

– Det känns jättebra, säger restaurangchefen Fhilip Skoglund.

Jobb & Pengar | 09 September 2020 13:30

Kommunalrådet Lisa Andersson klippte bandet på onsdagsförmiddagen. Håller i bandet gör Max koncernchef Richard Bergfors och vice koncernchef Christoffer Bergfors.

FOTO: Ingrid Ramberg

Klockan tio på onsdagsförmiddagen var det dags för kommunalrådet Lisa Andersson (M) att klippa det röda bandet och förklara Max i Kungbacka invigt. Det gjordes med en anekdot från då hon nattvandrat i kommunen: 

– När jag frågade ungdomarna vad de helst ville ha i Kungsbacka svarade de att de ville ha ett fält att sladda på, och ett Max så att de slipper åka med sina mopedbilar till Varberg, säger Lisa Andersson. 

Max koncernchef Richard Bergfors och vice koncernchef Christoffer Bergfors hade åkt från Stockholm för att närvara vid invigningen. Deras mor och far grundade Max Hamburgerrestauranger AB och öppnade den första restaurangen i Gällivare för över 50 år sedan. Kungsbackas Max blir den 159:e i världen och den 130:e i Sverige. 

– Vi är väldigt stolta över att öppna vår första nya restaurang i Sverige i år, säger Richard Bergfors. 

22-årige Fhilip Skoglund från Göteborg blir restaurangchef. 

– Det känns jättebra, jag tror att Kungsbacka har längtat efter Max. Det är ett perfekt läge, nära tågstationen och outleten, säger han. 

Ser du några nackdelar med läget, det ligger ju en bit från centrumkärnan? 

– Nej, jag tror att vårt starka varumärke, vår service och vår goda mat kommer att locka hit folk, svarar Fhilip Skoglund. 

Fhilip Skoglund blir restaurangchef för nya Max. Han har jobbat inom kedjan i fyra och ett halvt år.

Etableringen innebär 50 arbetstillfällen. Fhilip Skoglund berättar att den absoluta lejonparten av de som anställts är bosatta i Kungsbacka. 

– Många är ungdomar som får sitt första jobb. Det bästa med mitt jobb är att jag kan ge ungdomar samma möjlighet som jag själv fick för fyra och ett halvt år sedan, säger Fhilip, som senast kommer från tjänsten som biträdande restaurangchef på Max i Borås. 

Starka varumärken

Trots det regniga och blåsiga vädret var det en del förmiddagshungriga Kungsbackabor som hängde på låset på öppningsdagen. Sait Eken, Yasin Eken, Green Haser och Avaz Oraloh från Campino pizzeria blev några av de första kunderna. 

– Vi bor längre ner på Göteborgsvägen, så vi är grannar. De har de godaste hamburgarna, säger Sait Eken.

Det här gänget från Campino pizzeria bytte pizza mot hamburgare och tog en tidig lunch på invigningsdagen.

Det nya området ”iHede” ligger i närheten av Hede fashion outlet. Fastighetsägare är Aspelin Ramm, som köpte fastigheten 2007. Mats Hansson, projektledare på Aspelin Ramm, var på plats när Max invigdes.

– Det känns himla roligt att vara här. Jag har jobbat med det här sedan 2013-2014 och vi har haft mycket idéer om området. Nu har vi landat i detta och fått hit många starka varumärken, säger han. 

I mitten av augusti öppnade thaimatsrestaurangen Linnea & Basilika och ett par veckor senare slog Dollarstore upp portarna till sin butik. Den 15 oktober öppnar Jula. 

– Vi har en outhyrd lokal på ungefär 500 kvadratmeter kvar. Vi jobbar på att hitta rätt verksamhet, något som blir bestående och som kompletterar resten, säger Mats Hansson. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tyck till om kommunen – och corona

Vård Nu är det dags att tycka till om Kungsbacka – igen. Precis som allt annat påverkas årets medborgarundersökning av ...

Nya ägare öppnar Blomstermåla

Nyheter Nu tar nya ägare över den anrika krogen vid havet i Särö. Torsdagen den 3 september öppnar Särö Blomstermå...

Smaka på Västafrika i Badhusparken

Jobb & Pengar En doft av Västafrika har börjat sprida sig över Badhusparken. Sedan en tid tillbaka står food trucken ...
Annons