Annons

Högt kommunbetyg – trots sämre trygghet

Toppbetyg på flera områden. Det får Kungsbacka kommun i årets medborgarundersökning. Samtidigt upplever många att otryggheten ökar.

Politik | 19 December 2019 19:00

Otryggheten i Kungsbacka ökar. Ändå får kommunen högt betyg av invånarna.

FOTO: Pixabay

I den årliga medborgarundersökningen frågar Kungsbacka kommun sina invånare vad de tycker om den kommunala servicen och hur den kommunala demokratin fungerar.

Fina rekommendationer

I fjol fick Kungsbacka gott betyg. Så är det även i år. Mer än hälften, 64 procent, av de tillfrågade säger sig starkt kunna rekommendera Kungsbacka som bostadsort. 75 procent kan tänka sig att rekommendera kommunen som ny bostadsort för potentiella inflyttare.

Främst är det Kungsbackas goda kommersiella och kulturella utbud, och kommunens fina arbets- och utbildningsmöjligheter som lyfts fram. Liksom väl fungerande vatten och avlopp, samt renhållning och sophämtning.

Otryggheten ökar

Men allt är inte frid och fröjd i Kungsbacka.

På minussidan märks minskad trygghet, ett sjunkande förtroende för kommunen och en upplevelse av att det blivit svårare att påverka.

Något som sticker ut lite extra i undersökningen är att Kungsbackas manliga invånare upplever att otryggheten ökar. I första hand gäller det när man rör sig ute på kvällar och nätter. Vid dessa tidpunkter upplevs risken för att bli utsatt för hot, rån och misshandel ha ökat det senaste året.

“Viktiga underlag”

Inom Kungsbackas kommunala organisation kommer man under 2020 ha extra fokus på de områden där invånarnas betyg sjunkit.

– Invånarnas attityder i medborgarundersökningen, brukar- och kundundersökningar är viktiga underlag i vårt fortsatta förbättringsarbete. Framöver kommer vi fokusera mycket på medskapande tillsammans med våra invånare, säger Malin Aronsson, kommundirektör.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Politik för unga sätts under luppen

Skola Snart är det dag för Kungsbackas åttondeklassare och tvåorna på gymnasiet att känna efter lite extra hur ...

Tidsbokning och max två besökare på äldreboenden

Vård Klockan tio idag bjöd kommunen in till pressträff för senaste informationen om hur covid-19 påverkar verksamheten. ...

Kyrkogatan fixas för nya möjligheter

Nyheter Stenplattor, ramper och sommargata. När Kyrkogatan nu färdigställs är planen att öppna upp för nya grepp. – ...
Annons