Annons

HK Aranäs vann komfortabelt i genrepet

Efter en i stora delar bländande försäsong var det mindre gnistrande i genrepet.
– Det blev ändå ingen onödig stress. Vi var bra vissa perioder och vissa perioder kan vi göra bättre, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Handboll | 15 September 2020 21:10

Lisa Karlsson glänste i debuten.

FOTO: Arkivfoto/Carl Schöndell

Matchfakta: Träningsmatch

Alingsås HK – HK Aranäs 20 – 27 (13–14)
Målskyttar, HK Aranäs: Anna Heed 5, Sanna Andreasson 4, Tilda Palm 4, Matilda Rosblad 3, Ellen Davis 3, Ida Espling-Ek 3, Alva Lekbrant 3, Amina Jasarevic 2

HK Aranäs har matchat mot tufft motstånd under försäsongen. I genrepet var det på pappret enklare när division 1-laget Alingsås skulle bjuda upp till kamp. Under den första hälften hängde de med riktigt bra. Gästerna hade bara med sig en ettmålsledning i paus.

– Andra halvleken blev lite bättre, säger Aranästränaren.

Hemmalaget orkade till slut inte och HK Aranäs rann ifrån.

– Vi har haft många bra matcher, i dag var det mer än vanlig dag på jobbet, säger Magnus Ferdinandsson som delade ut en extra guldstjärna till Lisa Karlsson som vaktade målet i den andra halvleken när HK Aranäs bara släppte in sju mål.

Vad fick du för svar i genrepet?

– Vi är fysiskt starka. De gick på knäna i slutet. Vi är starka och bra tränare. Om man ska se till mer än den här matchen så är det många spelare som tagit kliv.

Vilka tänker du på?

– Anna Heed, Ida Espling-Ek och Tilda Palm är tre. Sedan ser vårt nyförvärv Amina Jasarevic spännande ut, hon har en bra isättningar och är totalt skoningslös i sina attacker. Jag skulle kunna nämna fler.

Alexandra Lundström och Johanna Zaman stod över på grund av skadekänningar.

– Vi har en stark och bred trupp så då är det bättre att de vilar än att spela på 95 procent.

HK Aranäs inleder serien borta mot GF Kroppskultur den 27 september.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Slitvargen får hedersuppdrag

Handboll Tobias Johnsson slutade. En ny lagkapten behövde utses – valet föll på Philip Jonsson som inte tvekade. Tränaren ...

Rejält plusresultat av Aranäs

Handboll I fjol stod det klart att HK Aranäs backade 772 000 kronor. Det tappat har de i praktiken tagit tillbaka – trots ...

Landslagsuppdrag för kantspelaren

Handboll HK Aranäs Tobias Svantesson fick inleda säsongen i B-laget. Nu är 20-åringen uttagen till U21-landslaget. Trä...
Annons