Annons

Hjälp i nyöppnad räknestuga

Vill du ha hjälp med matte? I torsdags öppnade Kungsbackas första räknestuga.
– Kungsbacka har flera stora gymnasie- och högstadieskolor som vi vill erbjuda den här tjänsten, berättar Caroline Sten, regionansvarig för Mattecentrum Sydväst.

Nyheter | 01 Maj 2017 15:50

Vill du ha hjälp med matte? I torsdags öppnade Kungsbackas första räknestuga.
– Kungsbacka har flera stora gymnasie- och högstadieskolor som vi vill erbjuda den här tjänsten, berättar Caroline Sten, regionansvarig för Mattecentrum Sydväst.

 

Mattecentrums räknestugor är en ideell förening som erbjuder hjälp inom ämnet matematik. Det är gratis för allmänheten. Allt du behöver är papper, mattetal och viljan att lösa det. Någon föranmälan krävs inte.

Räknestugorna bemannas av volontärer som är kunniga inom matematik. Det kan vara allt från civilingenjörer, matematiker till naturvetare. Mattecentrum driver totalt 19 räknestugor på tolv olika platser i Göteborgsområdet.

 

– Det känns jättekul att vi äntligen kan starta upp verksamhet i Kungsbacka. Jag tror att efterfrågan är stor eftersom räknestugan är till för alla, oavsett om du är bra eller dålig på matte, berättar Caroline Sten.

 

Räknestugan håller till i konferensrummet Kungen på Fyren varje torsdag från 17 till 19. Där kommer volontärerna Per Fredin, projektledare på Saab, hjälpa till tillsammans med Anna Enskog, mattelärare på Göteborgs tekniska institut, GTI och IT-konsulten Erik Sahlmén.

 

– Vi hoppas att det kommer massor med ungdomar som har jättemånga frågor. Vi volontärer är verkligen jättetaggade på att finnas här och erbjuda hjälp, säger Anna Enskog.

 

Mattecentrum och räknestugans målgrupp sträcker sig från lågstadiematematik till matte 5 på gymnasienivå. 

 

– Vi garanterar hjälp upp till matte 5 på gymnasienivå. Men kommer man med högskolematematik eller högskolefysik lovar vi ingenting, men vi kommer ju självklart att testa, säger Caroline Sten.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Philip ska tillbringa ett utbytesår i Vallda

Nyheter Han ville skaffa sig nya erfarenheter och göra något annorlunda. Därför valde Philip Gottschalk från ...

Medicinstöld inom hemtjänsten

Blåljus Kommunen misstänker att någon anställd inom hemtjänsten i Vallda har tagit narkotikaklassad medicin från en ...

Inbrottsvåg sveper över Kungsbacka innerstad

Blåljus Lås din dörr! Med den uppmaningen vänder sig polisen i Kungsbacka till allmänheten. Detta sedan flera ...
Annons