Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Hjälp i nyöppnad räknestuga

Vill du ha hjälp med matte? I torsdags öppnade Kungsbackas första räknestuga.
– Kungsbacka har flera stora gymnasie- och högstadieskolor som vi vill erbjuda den här tjänsten, berättar Caroline Sten, regionansvarig för Mattecentrum Sydväst.

 

Mattecentrums räknestugor är en ideell förening som erbjuder hjälp inom ämnet matematik. Det är gratis för allmänheten. Allt du behöver är papper, mattetal och viljan att lösa det. Någon föranmälan krävs inte.

Räknestugorna bemannas av volontärer som är kunniga inom matematik. Det kan vara allt från civilingenjörer, matematiker till naturvetare. Mattecentrum driver totalt 19 räknestugor på tolv olika platser i Göteborgsområdet.

 

– Det känns jättekul att vi äntligen kan starta upp verksamhet i Kungsbacka. Jag tror att efterfrågan är stor eftersom räknestugan är till för alla, oavsett om du är bra eller dålig på matte, berättar Caroline Sten.

 

Räknestugan håller till i konferensrummet Kungen på Fyren varje torsdag från 17 till 19. Där kommer volontärerna Per Fredin, projektledare på Saab, hjälpa till tillsammans med Anna Enskog, mattelärare på Göteborgs tekniska institut, GTI och IT-konsulten Erik Sahlmén.

 

– Vi hoppas att det kommer massor med ungdomar som har jättemånga frågor. Vi volontärer är verkligen jättetaggade på att finnas här och erbjuda hjälp, säger Anna Enskog.

 

Mattecentrum och räknestugans målgrupp sträcker sig från lågstadiematematik till matte 5 på gymnasienivå. 

 

– Vi garanterar hjälp upp till matte 5 på gymnasienivå. Men kommer man med högskolematematik eller högskolefysik lovar vi ingenting, men vi kommer ju självklart att testa, säger Caroline Sten.

Casper Sewerin
Casper Sewerin Reporter 0300-101 75 reporter@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!