Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Hemligt när tv-serie filmades i kommunen

  Nya avsnitt till en av våra mest populära tv-serier har under veckan filmats i kommunen. Men SVT vill helst hålla det mesta hemligt i nuläget.
  – Det är ett så kallat closed set, säger Jan-Erik Westman på SVT:s pressavdelning.
  Nöje & Kultur | 05 September 2019 16:30

  Vid inspelningsplatsen rådde stort hemlighetsmakeri i samband med filmandet.

  FOTO: Daniel Blomqvist

  Under torsdagen började det surra rykten om tv-inspelning ute vid Gåsevadholms slott i Fjärås. Norra Halland besökte inspelningsplatsen, men fick inledningsvis inte många svar.

  – Vi är instruerade att inte prata alls med några medier i nuläget, säger en av personerna i filmteamet ute vid slottet.

  Jan-Erik Westman, kommunikationsansvarig på SVT, kan dock bekräfta det många gissat på.

  – Jo men så är det, vi filmar avsnitt till en så kallad prequel av Vår tid är nu. Den kommer att utspelas mellan första och andra säsongen, sommaren 1951, avslöjar Westman.

  Men att få besöka inspelningsplatsen under pågående arbete kommer inte på tal.

  – Nej tyvärr, det här är ett så kallat closed set. Det är jättekul att det är så populärt, men vi spelar in fyra avsnitt på tight schema så det är full koncentration som gäller. De måste helt enkelt få jobba ifred, säger Jan-Erik Westman.


  Kärleksparet Calle och Nina får mer utrymme i
  specialsäsongen. Foto: Johan Paulin

  Det som filmas nu ska resultera i en specialsäsong av Vår tid är nu och berätta mer om kärlekshistorien mellan två av seriens karaktärer, Nina och Calle. Regisserar gör Måns Herngren. Specialsäsongen är planerad att sändas i SVT1 under julen 2020.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Ny vd vill locka fler till Tjolöholm

  Jobb & Pengar Mitt i en pandemi, när besöksnäringen går på knäna, började Patrik Olderius härom ...

  Två månaders fängelse för hot och slag

  Kungsbacka Två månaders fängelse och drygt 109 000 kronor i skadestånd och rättegångskostnader. Det blir straffet för ...

  Drottning Victoria tar in på Tjolöholm

  Nöje & Kultur De brittiska vindarna blåser in över Kungsbacka igen. Nyligen öppnade årets utställning på Tjolöholms slott. Den hä...
  Annons