Annons

Här öppnar nytt lekland – "Det behövs i Kungsbacka"

Kungsbacka får sitt första lekland. I vår öppnar Hajens lekland vid Hede Fashion outlet.
Nyheter | 11 Januari 2019 07:16

Närmaste lekland i liknande storlek för Kungsbackaborna att besöka ligger i dag i Varberg och Göteborg. Nu ser företagaren Ugur Eken till att det blir ändring på det. Foto: Privat

 

Kungsbacka får sitt första lekland. I vår öppnar Hajens lekland vid Hede Fashion outlet.

– Jag tycker att det behövs i Kungsbacka, säger företagaren Ugur Eken, som står bakom satsningen.

 

Förberedelserna pågår för fullt i lokalen vid Hede fashion outlet, där kedjan Sova tidigare hade sin verksamhet. Klätterställningar, rutschkanor, bollhav och annat skoj kommer att ta plats i den 1 200 kvadratmeter stora lokalen. Dessutom blir det en kafédel med fika och mat.

– Det känns väldigt spännande, det är mycket att förbereda men det känns bra, säger Ugur Eken, 34.

 

Han är bosatt i Borås, där han bedriver restaurangverksamhet. Han har under en tid planerat att skaffa fler ben att stå på.

– Jag har funderat länge på att testa att öppna lekland. Det har tagit tid att hitta rätt lokal med bra läge, men nu har jag lyckats. Det här är en bra investering, jag har själv tre barn och har märkt hur glada de blir när vi har besökt andra lekland, de rör på sig och glömmer bort sina surfplattor. Det är en bit till närmaste lekland från Kungsbacka, så jag tror att det här är någonting som behövs.

 

Den 1 april ska anläggningen kunna ta emot leksugna barn, i vuxnas sällskap. Inledningsvis kommer Hajens lekland inte att erbjuda barnpassning med lekledare, som många andra liknande anläggningar har.

– Men om det blir många som efterfrågar barnpassning så kommer vi att börja med det, säger Ugur Eken.

 

Skaffa Norra Hallands app här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt fångst av sandödlor

Nyheter Räddningsaktionen för att sandödlan ska överleva i Onsala fortsätter. Göteborgsforskaren Mats Olsson har fått ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...
Annons